Κακοκαιρία: Η «ψυχρή λίμνη» έφερε 5.000 κεραυνούς και βροχές – Πού θα «χτυπήσει» τη Δευτέρα


Κακοκαιρία: Σχεδόν 5000 κεραυνούς έχει καταγράψει έως τις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής 18/07 το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων ZEUS, ενώ σημαντικά ύψη βροχόπτωσης καταγράφονται από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Στο χάρτη που ακολουθεί απεικονίζονται οι καταγραφές των ηλεκτρικών εκκενώσεων και εμπεριέχεται πίνακας με τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης.

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, προειδοποιώντας για την αλλαγή σκηνικού του καιρού. Η πρόγνωση αναφέρει επιδείνωση στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα την Κυριακή και τη Δευτέρα με βροχές και ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν:

Την Κυριακή, την Ήπειρο, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, Τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη δυτική Στερεά και τις βορειότερες περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.
Τη Δευτέρα, μέχρι τις απογευματινές ώρες τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Ο καιρός τη Δευτέρα (19/07)

Στα ηπειρωτικά προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα κεντρικά και βόρεια εκτός της Θράκης και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα, οι οποίες είναι πιθανό στα βορειοδυτικά να είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο, τις Σποράδες και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, στα δυτικά και τα νότια θα φτάσει τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου και στα υπόλοιπα τους 33 με 35 βαθμούς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ