Evox Therapeutics βιοτεχνολογία φάρμακα: “Ρίχνει” 95 εκατ. ευρώ για κλινικές δοκιμές

Evox Therapeutics βιοτεχνολογία φάρμακα: Τα κύτταρα στο σώμα μοιράζονται υλικό μέσω μικροσκοπικών κυστιδίων που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, μεταφέροντας μοριακά ωφέλιμα φορτία από το ένα κύτταρο στο άλλο. Η Evox Therapeutics αναπτύσσει φάρμακα που αξιοποιούν αυτόν τον μηχανισμό ως τρόπο πρόσβασης σε κύτταρα και ιστούς που είναι πέρα ​​από τις δυνατότητες των σημερινών τεχνολογιών φαρμάκων.

Καθώς τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης προσπαθούν να ανακάμψουν από απώλειες λόγω της πανδημίας, η απόκτηση και η συγκράτηση των ασθενών δεν ήταν ποτέ πιο επείγουσα και η εμπειρία των ασθενών δεν ήταν ποτέ πιο κρίσιμη. Ένας νέος οδηγός από το Bright.MD προσφέρει μια ψηφιακή λίστα ελέγχου για τον τρόπο βελτίωσης της εμπειρίας του ασθενούς.

Η βιοτεχνολογία έχει ερευνητικές συνεργασίες με δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες. Τώρα διαθέτει 95,4 εκατομμύρια δολάρια για να προχωρήσει σε κλινικές δοκιμές με αρκετά υποψήφια φάρμακα σπάνιων ασθενειών. Ο Όμιλος Redmile ηγήθηκε του γύρου χρηματοδότησης της Σειράς Γ . Τα μικροσκοπικά κυστίδια που κινούνται μεταξύ των κυττάρων ονομάζονται εξωσώματα. Είναι ευέλικτα, ικανά να μεταφέρουν διάφορους τύπους μορίων. Μπορούν επίσης να μετακινήσουν αυτά τα μόρια πέρα ​​από τα όρια, όπως το φράγμα αίματος-εγκεφάλου.

Δύο εσωτερικά προγράμματα εστιάζονται σε διαταραχές του κύκλου ουρίας. Ένα τρίτο πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη για μια άγνωστη σπάνια ασθένεια. Ο επικεφαλής Ε & Α της Teladoc Health Yulun Wang υπογραμμίζει τον αντίκτυπο της εικονικής φροντίδας σε ανεπαρκείς πληθυσμούς σε όλο τον κόσμο μέσω της εργασίας της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για την Υγεία (WTI) στο HOPE Field Hospital στο στρατόπεδο προσφύγων Kutupalong στο Μπαγκλαντές.

Η Evox Therapeutics αναπτύσσει δύο προγράμματα με την Takeda Pharmaceutical υπό μια συμμαχία που ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάρτιο. Το πρώτο περιλαμβάνει ένα προκλινικό θεραπευτικό υποψήφιο για τη νόσο Niemann-Pick τύπου C, μια κληρονομική διαταραχή που καθιστά το σώμα αδύνατο να επεξεργαστεί και να ανακυκλώσει σωστά τα λίπη, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε βλάβη των ιστών. Το δεύτερο συνεργαζόμενο πρόγραμμα αντιμετωπίζει μια απροσδιόριστη σπάνια ασθένεια.

Η Evox συνεργάζεται επίσης με την Eli Lilly , σε μία έρευνα που αφορά πέντε στόχους νευρολογίας που δεν έχουν αποκαλυφθεί. Για αυτή τη συνεργασία πλήρωσε το Evox 20 εκατομμύρια δολάρια μετρητά εκ των προτέρων, με το δυναμικό των 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ορόσημα να συνδέονται με την πρόοδο της έρευνας για τα φάρμακα.

Η Evox ξεκίνησε το 2016 με τεχνολογία βασισμένη σε έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Ινστιτούτο Karolinska. Η βιοτεχνολογία συγκέντρωσε τελευταία χρήματα το 2018, έναν γύρο χρηματοδότησης της Σειράς Β συνολικού ύψους περίπου 45,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Evox δεν είναι η μόνη εταιρεία που αναπτύσσει φάρμακα που βασίζονται σε εξώσωμα. Το Cambridge, Codiak Biosciences με έδρα τη Μασαχουσέτη, το οποίο ολοκλήρωσε IPO 82,5 εκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο Οκτώβριο, έχει δύο προγράμματα καρκίνου στην κλινική ανάπτυξη σε αρχικό στάδιο.

Με τη νέα της πρωτεύουσα, η Evox είπε ότι σχεδιάζει να προωθήσει αρκετά από τα υποψήφια για σπάνιες ασθένειες φάρμακα σε δοκιμές σε ανθρώπους. Η βιοτεχνολογία θα συνεχίσει επίσης να αναπτύσσει την τεχνολογία exosome της, την οποία ονομάζει DeliverEX. Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης πρόσθεσε νέους επενδυτές OrbiMed και Invus. Με τη χρηματοδότηση, ο Chau Khuong, συνεργάτης της OrbiMed, εντάσσεται στο διοικητικό συμβούλιο της Evox. Νωρίτερα επενδυτές συμμετείχαν επίσης στη χρηματοδότηση, συμπεριλαμβανομένων των Oxford Sciences Innovation, GV και Cowen Healthcare Investments.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here