Κορωνοϊός Σιγκαπούρη ξενοδοχείο: Το πρώτο ασφαλές κατάλυμα και συνεδριακό συγκρότημα [pics, vid]

Κορωνοϊός Σιγκαπούρη ξενοδοχείο: Η Σιγκαπούρη  δημιούργησε ένα ασφαλές ξενοδοχείο που διαθέτει και συνεδριακό συγκρότημα, όπου οι επισκέπτες συνεννοούνται με ενδοεπικοινωνία μέσω γυάλινων πάνελ, καθώς ο ασιατικός οικονομικός κόμβος ανοίγει αργά στον κόσμο για τις επιχειρήσεις. Οι ταξιδιώτες μικρής διάρκειας που ταξιδεύουν στη Σιγκαπούρη θα μπορούν να αποφύγουν τον επίσημο κανόνα καραντίνας 14 ημερών εάν παραμείνουν στο Connect @ Changi, μια ειδικά σχεδιασμένη εγκατάσταση κοντά στο αεροδρόμιο Changi. Ωστόσο, θα πρέπει να παραμείνουν εντός της εγκατάστασης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους για να αποτρέψουν πιθανή μετάδοση στην ευρύτερη κοινότητα.

Αφού διατηρούσε τα σύνορά της κλειστά κυρίως για μήνες, η Σιγκαπούρη, η οποία φιλοξενεί την ασιατική έδρα πολλών διεθνών εταιρειών, θα επιτρέψει σύντομα σε επαγγελματίες ταξιδιώτες από οπουδήποτε στον κόσμο ως μέρος των προσπαθειών να ανακάμψουν από μια ύφεση που προκαλείται από πανδημία. Η πόλη-κράτος υπέστη τη χειρότερη ύφεση πέρυσι, καθώς σταμάτησε το παγκόσμιο ταξιδιωτικό έδαφος, με τις διεθνείς αφίξεις επισκεπτών να πέφτουν σε μόλις 2,7 εκατομμύρια από 19,1 εκατομμύρια το 2019.

“Η επανάληψη των επαγγελματικών ταξιδιών και των διεθνών συναντήσεων είναι σημαντική για την κατάλυση της οικονομικής ανάκαμψης, στη Σιγκαπούρη και την ευρύτερη περιοχή”, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Χενγκ Σουέι Κιατ. Θα “διατηρήσουμε τον ρόλο μας ως παγκόσμιος επιχειρηματικός κόμβος”, πρόσθεσε κατά τα εγκαίνια του συγκροτήματος, το οποίο θα δεχτεί τους πρώτους επισκέπτες του τον Μάρτιο.

Κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο, οι επισκέπτες θα “τυλίγονται με φυσαλίδες” – που σημαίνει ότι δοκιμάζονται και στη συνέχεια μεταφέρονται απευθείας στην εγκατάσταση. Το συγκρότημα θα έχει αρχικά 150 δωμάτια, τα οποία αργότερα θα επεκταθούν σε 660, το καθένα με ένα ράφι έξω, όπου το προσωπικό μπορεί να αφήσει τα γεύματά του χωρίς να έρθει σε επαφή με τους επισκέπτες.

Ένα κόκκινο φως παραμένει φωτιζόμενο έξω από το δωμάτιό τους έως ότου το τεστ τους δείξει ότι είναι αρνητικό και στη συνέχεια μπορούν να δραστηριοποιηθούν μέσα στο συγκρότημα. Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες που διαμένουν στο Connect @ Changiin Singapore θα πρέπει να παραμείνουν εντός της εγκατάστασης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Θα κάνουν συχνά τεστ κατά τη διάρκεια της διαμονής τους και πριν από την αναχώρηση.

Αρχικά, το κέντρο θα διαθέτει 40 αίθουσες συσκέψεων, όπου τα στελέχη που επισκέπτονται διαχωρίζονται από αυτά που συναντιούνται από υαλοπίνακες και επικοινωνούν μέσω ενδοεπικοινωνίας για τη μείωση των κινδύνων μετάδοσης. Αυτό θα επεκταθεί αργότερα σε 170 αίθουσες συσκέψεων, όπου οι επιχειρηματίες μπορούν να συναντήσουν στελέχη που εδρεύουν τοπικά ή έχουν ταξιδέψει από άλλες χώρες. Μια εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας με έδρα τη Σιγκαπούρη έχει ήδη κάνει κράτηση για χρήση της εγκατάστασης για έως και 30 από τα ανώτερα στελέχη της.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here