Η απομυθοποίηση: 3 + 1 πράγματα που οι γυναίκες κάνουν στις ταινίες αλλά ποτέ στη ζωή


Ταινίες… δεν μας τα λέτε καλά. Γιατί όλα αυτά όχι μόνο είναι αποκυήματα της φαντασίας (επιστημονικής θα μπορούσαμε να πούμε) του εκάστοτε σεναριογράφου αλλά και αγχωτικά για τις ρεαλιστικές συνθήκες της καθημερινότητάς μας

Τι; Δεν θα πετάξεις αλεύρι στον αέρα, σοκολάτα στο πρόσωπο της κολλητής όπως μαγειρεύετε χορεύοντας και κανένα ποτήρι κάτω, όταν έχεις νεύρα;

Δεν θα βγεις να φιληθείς με τον αγαπημένο σου στη βροχή και να γίνετε μούσκεμα από το νερό σε 10 nanosecond; Τι εννοείς πως δεν ξυπνάς το πρωί λες και όλο το βράδυ σε καλλώπιζαν τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη;

Ταινίες… δεν μας τα λέτε καλά. Γιατί όλα αυτά όχι μόνο είναι αποκυήματα της φαντασίας (επιστημονικής θα μπορούσαμε να πούμε) του εκάστοτε σεναριογράφου αλλά και αγχωτικά για τις ρεαλιστικές συνθήκες της καθημερινότητάς μας.

Στην κουζίνα: Movie edition

Όταν έχεις νεύρα, μαγειρεύεις, χορεύεις και πετάς τα υλικά από δω και από κει με τις κολλητές σε όλη την κουζίνα.

Και φυσικά, αφού έχετε μαγειρέψει κάτι που στην αρχή δεν βγάζει κανένα νόημα (αφού ωραίες γυναίκες σε ταινίες = 0 στη μαγειρική), προκύπτει ένα μαγικό σοκολατογλυκό λες και έχει πεταχτεί από φωτογραφία του Pinterest.

Το ότι θα σπάσεις ποτήρια και πιάτα πάνω στην στεναχώρια σου είναι αδιαπραγμάτευτο καλέ.

Στην κουζίνα: Reality edition

Έχεις δοκιμάσει να καθαρίσεις κολλημένη σοκολάτα από το πάτωμα γλυκιά μου πρωταγωνίστρια; Δεν νομίζω, αλλιώς δεν θα την πετούσες τόσο απερίσκεπτα, παίζοντας με την κολλητή. Ναι ωραίο το να ξεσπάς, ωραίο και το να σπας δεν θα διαφωνήσω.

Αλλά… Ποιος θα τα μαζέψει όλα αυτά μετά; Τα αλεύρια, τις σοκολάτες, τα σπασμένα γυαλιά, τη διάθεση σου που χειρότερη θα είναι μετά από τόσο γλυκό και χορό στο καπάκι βραδιάτικα;

Πρωινό ξύπνημα: Movie edition

Μα πόσο λαμπερή όλες τις ώρες της ημέρας; Μα ξυπνάς χωρίς τσίμπλες, με ελαφρύ foundation, διακριτική mascara και ρουζάκι; Όχι μπράβο, πρέπει να έχεις καταπληκτικό DNA για να συμβαίνει όλο αυτό (ή καταπληκτικό make up artist στην ταινία σου!).

Αλήθεια και όταν είσαι άρρωστη ούτε μισός μαύρος κύκλος; Μισός βρε παιδί μου! 

Η απομυθοποίηση: 3 + 1 πράγματα που οι γυναίκες κάνουν στις ταινίες αλλά ποτέ στη ζωή

Πρωινό ξύπνημα: Reality edition

Άκουσε με καλά, εάν δεν έχεις βρει ένα μαγικό λυχνάρι και δεν σπατάλησες τη μια σου ευχή για να ξυπνάς κάθε μέρα σαν να φωτογραφίζεσαι για εξώφυλλο, δεν υπάρχει δικαιολογία.

Μιλάμε για τον μεγαλύτερο μύθο στην ιστορία των μύθων. Και όχι τίποτα άλλο, τα βλέπουν και οι άντρες, τα πιστεύουν και μετά εμείς προσπαθούμε να εξηγήσουμε γιατί τελικά είναι τόσο σπουδαίο το concealer. 

Φιλί στη βροχή: Movie edition

(Θέλω να τονίσω πως μέχρι τώρα έξω έχει ήλιο). Έχετε μόλις τσακωθεί. Έχουν ακολουθήσει βαρύγδουπες δηλώσεις. Αυτός θα πει κάτι συγκλονιστικά σημαντικό που θα ταράξει την -μέχρι τότε χωρίς προβλήματα- σχέση σας και μπουμ… Βροχή, κεραυνοί πανικός.

Βγαίνετε έξω να συνεχίσετε τον τσακωμό, αλλά  θυμάστε ξαφνικά, πως όταν βρέχει στις ταινίες, οι άνθρωποι πρέπει να φιλιούνται και έτσι τα βρίσκετε.

Η απομυθοποίηση: 3 + 1 πράγματα που οι γυναίκες κάνουν στις ταινίες αλλά ποτέ στη ζωήΦιλί στη βροχή: Reality edition

Ας μην σχολιάσουμε την απότομη αλλαγή καιρού γιατί οk, έχουμε και ένα φαινόμενο του θερμοκηπίου που ταράζει τις εποχές, το δεχόμαστε. Όμως! Ποιος σοβαρός άνθρωπος βγαίνει στην βροχή να μιλήσει ενώ έχει την πολυτέλεια να το κάνει σπίτι του;

Και ωραία έστω ότι βρέχει όσο δεν έχει ξαναβρέξει ποτέ, πώς γίνεται να καταλήγετε μούσκεμα από την πρώτη κιόλας σκηνή. Και στο φινάλε, πώς ακούτε τι λέτε; Δεν φοβάστε μην πάθετε καμία πνευμονία με τα βρεγμένα ρούχα πάνω σας;  

Ερωτευμένη με το «κακό παιδί»: Movie edition (last και σίγουρα not least)

Αυτός; Μυστήριος πλούσιος, μορφωμένος έξυπνος, υπερπανέμορφος, καλό παιδί και με 4 εξοχικά  στις Κυκλάδες. Εσύ; γοητευμένη και ερωτευμένη. Τελεία. Ένα πρόβλημα φυσικά. Αυτός δεν είναι άνθρωπος της σχέσης και θέλει απλώς να παίξει.

Η απομυθοποίηση: 3 + 1 πράγματα που οι γυναίκες κάνουν στις ταινίες αλλά ποτέ στη ζωή

Όμως βρε παιδί μου, λες και σου έδωσαν το manual του εγκεφάλου του, τον πείθεις ξαφνικά στο τέλος της ταινίας να ζήσετε μαζί σε ένα από τα εξοχικά του στις Κυκλάδες με τα παιδιά και τον σκύλο σας.

Ερωτευμένη με το «κακό παιδί»: Reality edition

Όταν στις ταινίες, μας παρουσιάζουν πρωταγωνίστριες που δεν έχουν προσωπικότητα και βάζουν στη ζωή τους ένα και μόνο στόχο, να τυλίξουν αυτόν τον Έναν, μάντεψε τι θα γίνει.

Ο Ένας δεν θα τυλιχθεί, γιατί να ξέρεις πως οι γυναίκες χωρίς χαρακτήρα, ποτέ δεν θα μπορούσαν να τιθασεύσουν αυτόν τον κύριο. Και οι γυναίκες με χαρακτήρα, ποτέ δεν είχαν αυτόν τον στόχο…


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ