Ισραήλ Εμβολιασμός: Γιατί αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση

Η εκστρατεία εμβολιασμού του Ισραήλ ξεκίνησε στις 20 Δεκεμβρίου, δίνοντας προτεραιότητα σε επαγγελματίες του ιατρικού τομέα, άτομα με υψηλού κινδύνου παθήσεις και ενήλικες 60 ετών ή μεγαλύτερους. Στις 10 Ιανουαρίου, ξεκίνησαν οι δεύτερες δόσεις για αυτές τις ομάδες, και από την Φεβ. 6, το 30% του συνολικού πληθυσμού του Ισραήλ- το 80% των ατόμων 60 ετών και άνω-είχε λάβει 2 δόσεις του εμβολίου.

Σήμερα, το 32% του πληθυσμού του Ισραήλ είναι πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Συγκριτικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εμβολιάσει πλήρως το 5% περίπου του πληθυσμού τους. Για να εξεταστούν οι επιπτώσεις των εκτεταμένων εμβολιασμών μεταξύ των παλαιότερων Ισραηλινών, ερευνητές από το Ινστιτούτο Επιστημών του Weizmann, το Πανεπιστήμιο του Τελ-Αβίβ ανέλυσαν δεδομένα του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ σχετικά με τις νοσηλείες και τις εξετάσεις PCR από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2021. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι λοιμώξεις μειώθηκαν μεταξύ όλων των ηλικιακών ομάδων από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν πιο εντυπωσιακό μεταξύ των ευρέως εμβολιασμένων ομάδων — άτομα 60 ετών ή μεγαλύτερα.

Τις εβδομάδες που ακολούθησαν το αποκορύφωμα των λοιμώξεων από COVID- 19 στα μέσα Ιανουαρίου, τα κρούσματα μεταξύ αυτών των 60 και μεγαλύτερων έπεσαν 66%. Το Ισραήλ βρίσκεται πάνω, με 78 δόσεις ανά 100 άτομα, σε σύγκριση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες είναι 16,7 δόσεις ανά 100 άτομα”, δήλωσε ο Δρ. Άντονι Φάουτσι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου του Λευκού Οίκου. Οι νοσηλείες μειώθηκαν επίσης κατά 57% στην ομάδα των εμβολιασμένων 60 ετών και άνω. Στον ορίζοντα βρίσκεται και πρόσθετη έρευνα από το μεγαλύτερο πάροχο υγειονομικής περίθαλψης του Ισραήλ, την Clalit, η οποία διεξάγει μελέτη σε 600.000 ανθρώπους που έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer.

Τι μπορεί να μάθει o κόσμος από την ταχεία κυκλοφορία εμβολίου στο κορωνοϊό.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here