Ευτυχισμένες σχέσεις: Ποιο είναι το μυστικό τους

Το πρωταρχικό μας έργο, είναι να μάθουμε να βλέπουμε, να αγαπάμε και να εκτιμούμε το πιο πολύτιμο πράγμα που έχουμε, που είναι η ουσία μας. Όσο περισσότερο μαθαίνουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας, τόσο μεγαλύτερη είναι η επιθυμία να μοιραστούμε την αγάπη μας με άλλους, γιατί η αυθεντική αγάπη είναι εκ φύσεως εκτεταμένη. Σε αυτό βασίζονται οι ευτυχισμένες σχέσεις. Σε μια αυθεντική αγάπη που γεννιέται από/για  τον εαυτό μας.

Το να αγαπάς τον εαυτό σου παρέχει σε κάθε μέλος του ζευγαριού την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη που συχνά αναζητούνται στο άλλο. Αλλά, αντί να προσπαθούν να πάρουν την αγάπη από τον άλλο, και να το απαιτήσουν, μοιράζονται την αγάπη που έχουν για τον εαυτό τους με τον σύντροφό τους. Κατά ειρωνικό τρόπο, δίνουν στον άλλο αυτό που πάντα ήθελαν από αυτόν και πριν δεν μπορούσαν να δώσουν. Η αυτοεγκατάλειψη και η απόρριψη είναι μια από τις μεγαλύτερες αιτίες αποτυχίας στα ζευγάρια και η εκμάθηση να αγαπάς τον εαυτό σου βοηθά πραγματικά στην επούλωση των σχέσεων.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που περνούν τη ζωή τους σε έναν τρελό αγώνα ενάντια στο ρολόι , βυθισμένοι στη ρουτίνα, απασχολημένοι να κάνουν χιλιάδες πράγματα και, στον ελεύθερο χρόνο τους, αποσπούν την προσοχή τους μπροστά από την τηλεόραση, συνδέονται με κοινωνικά δίκτυα ή περιβάλλονται από άτομα, θόρυβο και θαμπό από αλκοόλ ή ναρκωτικά. Ωστόσο, δεν ενδιαφέρονται για ευτυχισμένες σχέσεις. Η αγάπη είναι το πιο υπέροχο πράγμα που υπάρχει, αλλά δεν μπορείτε να δώσετε αυτό που δεν έχετε. Μέχρι να μάθουμε να αγαπάμε , δεν μπορούμε να αγαπάμε τον άλλο. Εάν δεν αποδεχθούμε ανεπιφύλακτα τις αδυναμίες και τα δυνατά μας σημεία, θα περάσουμε στη ζωή φορώντας μάσκα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here