Λινού: «Δύσκολη η άρση του lockdown στις 28 Φεβρουαρίου»

Η 28η Φεβρουαρίου πλησιάζει, ωστόσο όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στην παράταση του lockdown στην Αττική.

Αρκετά δύσκολο είναι σύμφωνα με την καθηγήτρια επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής στο ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, να γίνει άρση του lockdown αυτή την εβδομάδα.

«Είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς αυτή τη στιγμή για το πόσο θα διαρκέσει το lockdown, αφενός γιατί δεν ξέρουμε τους τύπους των μεταλλάξεων που κυκλοφορούν, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή μήπως με τις διακοπές ρεύματος υπήρξε κάπου διακοπή της ψυχρής αλυσίδας, αν κινδυνέψαμε δηλαδή να χάσουμε κάποια εμβόλια, κι αφετέρου το θέμα των εμβολίων που περισσεύουν επειδή κάποιοι δεν εμβολιάζονται» είπε στον Πρώτο Θέμα 104,6.

Η κ. Λινού χαρακτήρισε δύσκολο το το ενδεχόμενο να υπάρξει άρση του lockdown έως το τέλος αυτής της εβδομάδος. Άφησε ωστόσο την πιθανότητα να ανοίξουν συγκεκριμένοι χώροι οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως το click away αλλά κι επιλεκτικά σε περιοχές που δεν είναι κόκκινες και σε μικρά καταστήματα, κάτι που θα διευκολύνει ώστε να μην υπάρχει συρροή και μεγάλες ουρές.

Για το αν το φετινό Πάσχα θα είναι καλύτερο από το περσινό είπε πως θα εξαρτηθεί πάρα πολύ από τον τρόπο που θα χειριστούμε τα εμβόλια, τονίζοντας πως κατά τη γνώμη της οι εκπαιδευτικοί, οι κληρικοί, οι ψάλτες, αν είχαν προστεθεί μαζί με τους αστυνομικούς και τους στρατιωτικούς στα εμβόλια, θα ήταν πιο εύκολο.

Όπως εξήγησε αν κινδυνέψουν αυτοί οι άνθρωπό και νοσήσουν, μετά θα νοσήσει και όλο το εκκλησίασμα, προτρέποντας να σκεφτούμε σοβαρά αν πρέπει να τους βάλουμε σε προτεραιότητα όπως επίσης και τους εκπαιδευτικούς ώστε να ανοίξουν με μεγαλύτερη ασφάλεια τα σχολεία.

Για τη χρήση διπλής μάσκας σε κάποιους χώρους η κ. Λινού είπε πως κάθε μέτρο που λαμβάνεται μειώνει τον κίνδυνο διασποράς και η διπλή μάσκα αυξάνει την πιθανότητα να μην κολλήσουμε εμείς και να μην το μεταφέρουμε σε άλλον.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here