Παγώνη: «Τον Ιούνιο θα μπούμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς»

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών τόνισε πως οι εμβολιασμοί είναι αυτοί που θα κρίνουν την επιστροφή μας στην καθημερινότητα.

«Έχουμε έναν πόλεμο, κάθε μέρα δίνουμε μάχες και προσπαθούμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας» είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη είπε ότι «οι μέρες που περνάμε είναι δύσκολες και ο κόσμος έχει πιεστεί ψυχολογικά ανεξάρτητα εάν δεν το εκδηλώνει».

«Η επιστημονική κοινότητα έχει ένα στόχο, να προχωρήσουμε γρήγορα με τα εμβόλια. Θα εξαρτηθεί από τις ποσότητες που θα παίρνουμε» ανέφερε.

Διέβλεψε ότι θα μπούμε σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς μέχρι το τέλος Ιουνίου εφ΄ όσον έχει εμβολιαστεί ένα 60% του πληθυσμού για να επιτευχθεί η σχετική ανοσία. «Μειώνονται τα μέτρα μετά, θα μπούμε σε άλλο ρυθμό ζωής» είπε.

«Θα περάσουμε το Πάσχα με μέτρα και αποστάσεις, όχι να σουβλίσουμε και να είμαστε στα χωριά μας» τόνισε. «Θα εξαρτηθεί πώς θα είναι τα κρούσματα» είπε για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Διατύπωσε επίσης την εκτίμηση ότι με τους εμβολιασμούς που γίνονται θα μειωθεί ο αριθμός των θανάτων και αυτό θα φανεί στην συνέχεια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here