Αυπνία Λύσεις: 3 tips για να κοιμηθείτε ξέγνοιαστα και ξεκούραστα σα μωρό [vid]


Εάν έχετε πρόβλημα να κοιμηθείτε ή ξυπνάται συχνά το βράδυ, δεν είστε μόνοι/ες. Πολλοί άνθρωποι παλεύουν με τον ύπνο – και αυτό είναι ένα πρόβλημα, αφού ο ύπνος παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία σας, τα επίπεδα ενέργειας και την ικανότητά σας να λειτουργείτε παραγωγικά μέσα στη μέρα. Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται επτά έως οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ για να αισθάνονται ξεκούραστοι και φεμάτοι/ες ενέργεια κάθε μέρα.

Εάν οι ανήσυχες νύχτες έχουν γίνει ο κανόνας για εσάς, το πρώτο βήμα για να βελτιώσετε την κατάσταση είναι να παρατηρήσετε τη ρουτίνα ύπνου σας. Σημειώστε πόσες ώρες κοιμάστε κάθε βράδυ, ποιοι παράγοντες συμβάλλουν/επηρεάζουν τον ύπνο σας, πόσο ξεκούραστοι αισθάνεστε το επόμενο πρωί και πόση ενέργεια έχετε όλη την ημέρα. Αφού παρατηρήσετε τα πρότυπα ύπνου σας για μία έως δύο εβδομάδες, δοκιμάστε τις παρακάτω στρατηγικές για να βελτιώσετε τον ύπνο σας. Συνεχίστε να κάνετε ανα-προσαρμογές έως ότου οι ανήσυχες νύχτες γίνουν παρελθόν.

  • Ελαχιστοποιήστε το φως και τον ήχο

Αυτοί οι δύο περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα του ύπνου σας. Το σκοτάδι προκαλεί τον εγκέφαλό σας να απελευθερώσει μελατονίνη που έχει χαλαρωτικό αποτέλεσμα. Είναι συνεπώς σημαντικό να ελαχιστοποιήσετε την έκθεσή σας στο φως πριν τον ύπνο. Ακόμη και το φως από τον υπολογιστή, την τηλεόραση ή άλλες συσκευές σας μπορεί να σας δυσκολέψει τα πράγματα. Απομακρύνετε αυτές τις συσκευές από το δωμάτιό σας και δημιουργήστε έναν σκοτεινό χώρο χρησιμοποιώντας κουρτίνες συσκότισης ή μάσκα ματιών.

Ο θόρυβος μπορεί επίσης να επηρεάσει την ικανότητά σας να κοιμάστε καλά. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα ή μια μηχανή θορύβου για να αποκλείσετε τους ανεπιθύμητους θορύβους.

  • Νιώστε άνετα

Οι ενήλικες περνούν περίπου το ένα τρίτο της ζωής στον ύπνο, οπότε αξίζει να επενδύσετε σε κρεβάτια που σας ανακουφίζουν και σας χαλαρώνουν. Πριν πέσετε στο κρεβάτι, δοκιμάστε να κατεβάσετε τον θερμοστάτη σας μερικούς βαθμούς. Η θερμοκρασία του σώματις μειώνεται κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης και η διατήρηση του δωματίου σας σε χαμηλότερα επίπεδα θα βοηθήσει σε αυτή τη φυσική πτώση της θερμοκρασίας.

  • Κρατήστε μια ρουτίνα ύπνου

Όπως τα παιδιά, οι ενήλικες κοιμούνται καλύτερα όταν έχουν μια ρουτίνα ύπνου. Κάνοντας το ίδιο πράγμα πριν από το κρεβάτι κάθε βράδυ μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμάσετε το σώμα σας για ξεκούραση και να ρυθμίσετε τον εγκέφαλό σας για ύπνο. Παραμείνετε σε δραστηριότητες που προωθούν τη χαλάρωση, όπως απαλό τέντωμα, ανάγνωση ή διαλογισμό.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ