Τεχνολογία Apple: Αναπτυξιακές προκλήσεις αναβάλλουν το λανσάρισμα του iPhone 12s μαγνητικού φορτιστή

Η κατασκευαστική εταιρεία Apple (AAPL) φημολογείται ότι θα αναπτύξει ένα αξεσουάρ φόρτισης της μπαταρίας του κινητού που θα συνδέεται μαγνητικά και ασύρματα στο iPhone, ενώ το τηλέφωνο θα χρησιμοποιείται

Σύμφωνα με πηγές, η κατασκευάστρια εταιρεία της iPhone εργάζεται εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο στην υλοποίηση του project της δημιουργίας μιας μπαταρίας που θα συνδέεται με το πίσω μέρος του iPhone 12s χρησιμοποιώντας τη τεχνολογία MagSafe (πρόκειται για την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιούν τα νέα iPhone για σύνδεση με ασύρματες πηγές φόρτισης και άλλα αξεσουάρ).

Λέγεται, μάλιστα, πως η Apple σχεδίαζε να λανσάρει το νέο προϊόν τους μήνες που ακολούθησαν την κυκλοφορία του μοντέλου iPhone 12 τον Οκτώβριο, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα λογισμικού που ανέβαλαν τα σχέδια της. Σύμφωνα με πηγές, οι αναπτυξιακές προκλήσεις που αντιμετώπισε η εταιρεία κατά την κατασκευή της μπαταρίας θα μπορούσαν να προκαλέσουν καθυστέρηση ή ακόμη και κατάργηση της κυκλοφορίας του προϊόντος. Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει επίσημα σχετικά.

Αν και μοιάζει με ανακάλυψη που έρχεται από το μέλλον, αυτό το είδος τεχνολογίας έχει χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν. Συγκεκριμένα το Moto Z, ένα τηλέφωνο από την εταιρεία Motorola είχε αξιοποιήσει την εν λόγω τεχνολογία, παρουσιάζοντας τολμηρές καινοτομίες, που έτυχαν, ωστόσο, περιορισμένου ενδιαφέροντος και έλξης, Η Motorola κατασκεύασε ένα λεπτό εξάρτημα μπαταρίας “power pack” που εφάρμοζε στο πίσω μέρος των κινητών τηλεφώνων Moto Z χρησιμοποιώντας μαγνήτες, οι οποίοι προσέθεταν έως και 16 ώρες διάρκεια ζωής στην μπαταρία. Το τηλέφωνο είχε επίσης άλλα πρόσθετα αξεσουάρ, όπως ηχείο και κάμερα ζουμ υψηλής ποιότητας.

Σε αντίθεση με την έξυπνη θήκη μπαταρίας που έκανε η Apple για τη σειρά iPhone X, η μαγνητική μπαταρία για το iPhone 12 φημολογείται ότι δεν θα χρησιμεύσει ως “πλήρης προστατευτική θήκη”, αν και ορισμένα πρωτότυπα του αξεσουάρ έχουν εξωτερικό καουτσούκ. Ένα φορητό εξάρτημα μπαταρίας θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους πελάτες που χρησιμοποιούν την υπηρεσία 5G στο iPhone 12 τους, το οποίο αναμένεται να καταναλώνει περισσότερη μπαταρία από τη συνδεσιμότητα 4G LTE.

Το τμήμα φορητών συσκευών, οικιακών και αξεσουάρ της Apple έχει αποκτήσει μεγάλη σημασία για την εταιρεία, ενώ το τρίμηνο που έληξε στις 26 Δεκεμβρίου έφερε ρεκόρ εσόδων σχεδόν 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων – αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 11% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here