Πρίγκιπας Χάρι: «Ο αντάρτης» του Μπάκιγχαμ επιστρέφει με τα απομνημονεύματά του- Η «χρυσή» συμφωνία΅


Ο δούκας του Σάσεξ ετοιμάζει εδώ και ένα χρόνο την  αποκαλυπτική βιογραφία του, ξετυλίγοντας το «κουβάρι» της ζωής του από την παιδική του ηλικία μέχρι σήμερα, μιλώντας για μία ακόμη φορά για όλους και όλα.

Η είδηση αναμένεται να προκαλέσει νέες αναταράξεις στη βασιλική οικογένεια που δεν λέει να ησυχάσει, μετά την αναχώρηση του «εκπτωτου βασιλικού ζεύγους» και τη μετακόμισή του στις ΗΠΑ.

Ο Πρίγκιπας Χάρι έχει, ήδη, πουλήσει τα δικαιώματα της βιογραφίας του, η οποία περιέχει πολλές αποκαλύψεις για τη ζωή του με την βασιλική οικογένεια, στον εκδοτικό οίκο Penguin Random House, ο οποίος εξέδωσε πρόσφατα και το πρώτο παιδικό βιβλίο της Μέγκαν Μαρκλ με τίτλο The Bench.

Η συμφωνία των 20 εκατομμυρίων δολαρίων

Το βιβλίο είναι σχεδόν έτοιμο και αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος του 2022. Αν και προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό της προκαταβολής που έλαβε ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ για την συγγραφή της βιογραφίας του, ο εκδοτικός οίκος αναφέρει πως ο Βρετανός πρίγκιπας θα δωρίσει την προκαταβολή σε φιλανθρωπική οργάνωση.

Πηγές πάντως αναφέρουν στη Daily Mail ότι η προκαταβολή που πιθανότατα έλαβε αγγίζει τα 20 εκατομμύρια δολάρια.

Θα είναι «μία ενδόμυχη και εγκάρδια βιογραφία για μία από τις πιο συναρπαστικές και επιδραστικές παγκόσμιες προσωπικότητες της εποχής μας» αναφέρει στο δελτίο τύπου ο οίκος. Ο Χάρι όπως έγινε γνωστό ετοίμασε το πόνημά του με την βοήθεια του διάσημου και βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού δημοσιογράφου John Joseph Moehringer.

Η “μιντιακή αυτοκρατορία” των Σάσεξ

Από τότε που ο πρίγκιπας Χάρι και ο Μέγκαν Μάρκλ, ανακοίνωσαν μέσω Instagram ότι αποχωρούν από τη βασιλική οικογένεια και θέλουν να εδραιώσουν την οικονομική τους ανεξαρτησία, το ζευγάρι άρχισε γρήγορα να χτίζει «μια αυτοκρατορία» στα μέσα ενημέρωσης.

Υπέγραψαν συμφωνία περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων με το Netflix, με σχέδια για ντοκιμαντέρ, ταινίες μεγάλου μήκους, εκπομπές και παιδικές σειρές. Υπέγραψαν “ντιλ” για την παραγωγή podcast με το Spotify και εντάχθηκαν στο Harry Walker Agency το οποίο χειρίζεται πλέον τις δημόσιες ομιλίες τους.

Πλέον σειρά έχουν τα απομνημονεύματα. Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο το βιβλίο για τη ζωή του Πρίγκιπα Χάρι θα ειναι ενα «οικείο και εγκάρδιο» πόνημα που θα προσφέρει «τον οριστικό απολογισμό από τις εμπειρίες, τις περιπέτειες, τις απώλειες και τα μαθήματα ζωής που τον βοήθησαν να διαμορφωθεί », συμπεριλαμβανομένης της παιδικής του ηλικίας , της ενηλικίωσής του ως μέλος της βασιλικής οικογένειας, της στρατιωτικής θητείας του, του γάμου του με τη Μέγκαν και φυσικά της πατρότητας.

Η συγγραφή ενός βιβλίου από τον Χάρι ειναι μέρος της προσπάθειάς του να δημιουργήσει τη δική του αφήγηση και να διηγηθεί την ιστορία του με τα δικά του λόγια, αποδομώντας έτσι τις πανταχού παρούσες, κυρίως ανώνυμες πηγές ιστοριών που δημοσιεύονται για αυτόν στον βρετανικό τύπο.

«Δεν το γράφω αυτό το βιβλίο ως ο πρίγκιπας που γεννήθηκα, αλλά ως ο άνθρωπος που έγινα»,αναφέρει ο Χάρι στο συνοδευτικό σημείωμα που έδωσε στην κυκλοφορία ο εκδότης.

«Έχω φορέσει πολλά καπέλα όλα αυτά τα χρόνια, κυριολεκτικά και μεταφορικά και η ελπίδα μου είναι ότι λέγοντας ιστορία μου – με τα πάνω και τα κάτω, τα λάθη, τα διδάγματα – μπορώ να βοηθήσω στην κατανόηση ότι ανεξάρτητα από την καταγωγή μας, έχουμε περισσότερα κοινά από ό, τι νομίζουμε»

Τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι ήταν…αναμενόμενα γράφει ο Τύπος, καθώς το ζευγάρι έδωσε μια εκρηκτική συνέντευξη τον Μάρτιο στην Όπρα Ουίνφρεϊ, προσελκύοντας περισσότερους από 17 εκατομμύρια θεατές και δημιουργώντας ατελείωτη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης.

Δεν είναι σαφές πότε θα ακολουθήσει η αυτοβιογραφία της Μέγκαν, αλλά θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι και εκείνη θα πει και γραπτώς τη δική της εκδοχή της ιστορίας

Το κοινό διχάστηκε με την είδηση της αυτοβιογραφίας του Πρίγκιπα. Οι θαυμαστές του φυσικά ανυπομονούν,άλλοι όμως δηλώνουν…κουρασμενοι από την υπερπροβολή του ζεύγους.

«Δεν είμαι σίγουρη γιατί ο Πρίγκιπας Χάρι πρέπει να ξαναπεί την ίδια ιστορία ξανά και ξανά αλλά σε διαφορετικά μέσα. Δεν βλέπω πώς αυτό επιτρέπει τη συμφιλίωση που ισχυρίζεται ότι θέλει, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την απάντησή του σε όσους βρίσκονται κοντά του που έγραψαν βιβλία και άρθρα για την οικογένειά του» σχολίασε μία γυναίκα στο Twitter

Το βιβλίο πάντως αναμένεται να γίνει ανάρπαστο, ειδικότερα, αν ο Χάρι αποκαλύψει την δική του εκδοχή για το Megxit και πώς εκείνος και η Μέγκαν κατέληξαν να μετακομίσουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ενώ δεν αποκλείεται να κάνει αναφορά και στον θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα και πώς τον διαχειρίστηκε η βασιλική οικογένεια.

Ακόμα δούκας του Σάσεξ ενδέχεται να ρίξει «φως» στην ταραγμένη σχέση με τον πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολο, αλλά και το βαθύ ρήγμα στη σχέση του Χάρι με τον μεγαλύτερο αδερφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ