Κορωνοϊός πανδημία: Στελέχη της Pfizer – Moderna αυξάνουν τις προμήθειες του εμβολίου

Σε μια προετοιμασμένη δήλωση που θα γίνει πριν από την υποεπιτροπή του Σώματος την Τρίτη, ο John Young, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, αναμένεται να αναφέρει ότι η εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει την ικανότητα παράδοσής της από 4 εκατομμύρια σε 5 εκατομμύρια δόσεις την εβδομάδα σε περισσότερα από 13 εκατομμύρια έως τα μέσα Μάρτιος.

Η Moderna αναμένει να διπλασιάσει τη μηνιαία χωρητικότητα παράδοσης σε 40 εκατομμύρια δόσεις έως τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον Δρ Stephen Hoge, πρόεδρο της εταιρείας. Η Moderna έχει μέχρι στιγμής παραδώσει 45 εκατομμύρια δόσεις, λέει σε δηλώσεις του ο Hoge.

Η Young αποδίδει την αυξημένη προσφορά σε “σημαντικές επενδύσεις” που πραγματοποίησε η Pfizer σε αρκετές εγκαταστάσεις παραγωγής και άλλες βελτιώσεις.

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 500.000 θανάτους και εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με τη δικαιοσύνη στη διανομή εμβολίων. Η διοίκηση του Μπάιντεν είπε αυτόν τον μήνα ότι αυξάνει τις προμήθειες σε κοινότητες χαμηλού εισοδήματος και σε άτομα χρώματος που έχουν πληγεί σκληρά από τον ιό.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων επέτρεψε την επείγουσα χρήση των εμβολίων, τα οποία χρησιμοποιούν mRNA και είναι περισσότερο από 90 τοις εκατό αποτελεσματικά μετά από δύο δόσεις, πέρυσι.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here