Κορωνοϊός Χαμάς: Εγκαινιάζει την εκστρατεία εμβολιασμού στη Λωρίδα της Γάζας

Πρώην υπουργοί Υγείας και αρκετοί εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας εμβολιάστηκαν με το ρωσικό Sputnik V μπροστά από δεκάδες κάμερες. Περισσότεροι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και ασθενείς με χρόνιες παθήσεις λαμβάνουν το εμβόλιο από σήμερα. Το θυλάκιο έχει λάβει μόλις 22.000 δόσεις εμβολίων, ένα πολύ μικρό μέρος των απαραίτητων για την ανοσοποίηση των δύο εκατομμυρίων ανθρώπων της Λωρίδας, από τους οποίους περίπου 1,4 εκατομμύρια είναι άνω των 18 ετών.

Η έλλειψη εμβολίων τόσο στη Λωρίδα της Γάζας όσο και στη Δυτική Όχθη βρίσκεται σε έντονη αντίθεση με το Ισραήλ, το οποίο βρίσκεται σε ρυθμό ανοσοποίησης σχεδόν όλου του ενήλικου πληθυσμού του τις ερχόμενες εβδομάδες. Ήδη, περίπου το ένα τρίτο των 9,3 εκατομμυρίων ανθρώπων του Ισραήλ έχουν λάβει 2 δόσεις του εμβολίου Pfizer-BionTech. Το Ισραήλ έχει προσφέρει εμβόλια σε όλους τους πολίτες του, τους Εβραίους και τους Άραβες, εκτός από τους Παλαιστίνιους κατοίκους της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Ωστόσο, επικριτές έχουν κατηγορήσει το Εβραϊκό κράτος για το γεγονός ότι δεν εμβολιάστηκαν τα περίπου 5 εκατομμύρια Παλαιστινίων που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη.

Οι επικριτές της πολιτικής του Ισραήλ για τον εμβολιασμό επισημαίνουν την τέταρτη σύμβαση της Γενεύης, η οποία ορίζει ότι απαιτείται η κατοχή δύναμης για την παροχή εμβολίων στους κατοίκους των περιοχών που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της. Η Παλαιστινιακή Αρχή έχει αγωνιστεί για να εξασφαλίσει εμβόλια, λαμβάνοντας μόλις 2.000 δόσεις από το Ισραήλ για τους γιατρούς της Δυτικής Όχθης και άλλες 10.000 δόσεις από τη Ρωσία. Την περασμένη εβδομάδα, μετέφερε 2.000 από τα ρωσικά εμβόλια στη Γάζα. Οι υγειονομικές αρχές της Γάζας έχουν αναφέρει πάνω από 54.000 λοιμώξεις από κορωνοϊό και 543 θανάτους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here