Προετοιμασία για την δουλειά: Οι καλύτερες ασκήσεις για να ξεκινήσει η μέρα σου

Το περπάτημα είναι ένας από τους απλούστερους, πιο προσιτούς τρόπους για να αυξήσετε τη δραστηριότητά σας. Η προσθήκη περισσότερων βημάτων στην ημέρα σας έχει βρεθεί για την ενίσχυση του μεταβολισμού σας και τη μείωση του κινδύνου χρόνιων παθήσεων όπως υπέρταση και διαβήτης τύπου 2. Μια ανάλυση μελετών του 2008, η οποία δημοσιεύθηκε στο British Journal of Sports Medical, έδειξε ότι μόλις 20 λεπτά περπάτημα μέτριας έντασης την ημέρα σχετιζόταν με χαμηλότερα ποσοστά καρδιαγγειακών παθήσεων και θανάτου κατά τη διάρκεια των περιόδων της μελέτης.

Η γρήγορη πεζοπορία συσχετίστηκε με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα υγείας. Το περπάτημα μπορεί επίσης να ενισχύσει τη διάθεση, να μειώσει το άγχος και να βελτιώσει τον ύπνο. Αν τα καταφέρεις έξω, ακόμα καλύτερα. Ωστόσο, ο μόνος τρόπος για να προσθέσετε βήματα στην ημέρα σας δεν είναι ο χρόνος για περίπατο. Αν ο χώρος εργασίας σας έχει περισσότερες από μία τουαλέτες, επιλέξτε την πιο μακρινή.  Πηγαίνετε από τις σκάλες. Η προσθήκη σκάλας στην καθημερινότητά σας δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό (ή ντους μετά τη γυμναστική). 

 

Απλά πάρε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ όποτε είναι δυνατόν. Squats. Τα καθίσματα δουλεύουν ολόκληρο το κάτω σώμα σας, συμπεριλαμβανομένων των μυών που χρησιμοποιείτε όλη την ημέρα. Τα οφέλη των squats και άλλων μορφών εκπαίδευσης αντοχής περιλαμβάνουν βελτιωμένη οστική πυκνότητα, καρδιαγγειακή υγεία και διάθεση.  Για παράδειγμα, εάν κάνατε 12  squats κάθε δύο ώρες, θα μπορούσατε να ζήσετε σε 48 καθίσματα για μια οκτάωρη εργάσιμη ημέρα. “Αυτά τα μικρά “σνακ κινήσεων” συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here