Τζεφ Μπέζος: Το ταξίδι στο διάστημα διάρκειας 10 λεπτών [vid]


Oλοκληρώθηκε με επιτυχία η πολυδιαφημισμένη αποστολή στο διάστημα του Τζεφ Μπέζος. Ο πύραυλος-κάψουλα «New Shepard» με επιβάτεςτον Τζεφ Μπέζος, τον αδερφό του Μαρκ, το νεότερο και το γηραιότερο άτομα που θα ταξιδέψουν στο διάστημα, αφού εκτοξεύτηκε, έφτασε στο όριο του διαστήματος και 10 λεπτά μετά προσγείωθηκε στη Γη. Η εκτόξευση του πυραύλου έγινε στις 4:12 μ.μ. ώρα Ελλάδος (ήταν προγραμματισμένη για τις 16:00) από το δυτικό Τέξας και η πτήση διήρκεσε 10 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα.

New Shepard First Human Flight

Οι τρεις συνεπιβάτες του Τζεφ Μπέζος

6 θέσεις υπάρχουν συνολικά στον πύραυλο «New Shepherd», αλλά μόνο οι τέσσερις έχουν καλυφθεί.

Ποιοι είναι οι τρεις συνεπιβάτες του Τζεφ Μπέζος:

  • Μαρκ Μπέζος:

Ο μικρότερος αδερφός του Τζεφ Μπέζος , Μαρκ, είναι πρώην ιδιοκτήτης διαφημιστικού γραφείου και αντιπρόεδρος του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Robin Hood», που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

«Από τότε που ήμουν πέντε ετών, ονειρευόμουν να ταξιδέψω στο διάστημα», δήλωσε ο Τζεφ Μπέζος σε ανάρτηση στο Instagram. «Στις 20 Ιουλίου, θα κάνω αυτό το ταξίδι με τον αδερφό μου. Η μεγαλύτερη περιπέτεια, με τον καλύτερό μου φίλο.», πρόσθεσε.

  • Γουάλι Φανκ:

Εκπαιδεύτηκε με άνδρες αστροναύτες για το πρόγραμμα «Mercury» της NASA, αλλά δεν της δόθηκε η ευκαιρία να πάει στο Διάστημα.
Η 82χρονη σήμερα Αμερικανίδα θα είναι το τιμούμενο πρόσωπο της αποστολής του «New Shepard», σύμφωνα με ανάρτηση του Τζεφ Μπέζος στο Ιnstagram. Η Φανκ θα είναι το γηραιότερο άτομο που ταξίδεψε στο Διάστημα.

  • Όλιβερ Ντέιμεν:

Ανώνυμος Αμερικανός κατέβαλε το ποσό των 28 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα ταξίδι στο διάστημα με τον Τζεφ Μπέζος και τελικά δεν θα κάνει την πτήση, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία «Blue Origin». Ως εκ τούτου, ο Όλιβερ Ντέιμεν, ένας 18χρονος απόφοιτος Λυκείου πήρε τη θέση του. Πρόκειται για το νεαρότερο σε ηλικία άτομο που πήγε πάει στο Διάστημα.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες και την πτήση του Τζεφ Μπέζος και των συνεπιβατών του στο διάστημα στο βίντεο που ακολουθεί:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ