Μητσοτάκης: Το ΟΑΚΑ να είναι διαφήμιση της χώρας – Παρουσιάστηκε Master Plan για έργα 43 εκατ. ευρώ


Ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην παρουσίαση για το Master Plan της ανάπλασης του ΟΑΚΑ τόνισε πως τα πρώτα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης θα εκταμιευθούν ως το τέλος Ιουλίου και θα φτάσουν στα 4 δις. ευρώ. Στα 43 εκατ. ευρώ το κόστος της αναμόρφωσης του ΟΑΚΑ – Όλο το πλάνο ανέλυσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Παρουσία εκπροσώπων του αθλητικού κόσμου και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά κυρίως του πρωθυπουργού της χώρας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσιάστηκε στο ΟΑΚΑ το Master Plan για την ανάπλαση όλων των χώρων του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου της Αθήνας. Ένα έργο που θα κοστίσει 43 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως εξήγησε κατά την παρουσίαση ο υφυπουργός αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, το οποίο η κυβέρνηση φιλοδοξεί να γίνει ορόσημο για το γενικό σχέδιο ανάκαμψης της χώρας «Ελλάδα 2.0».

Κατά την έναρξη της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα ανάμικτα συναισθήματα που δημιουργεί ο χώρος του ΟΑΚΑ στον επισκέπτη σήμερα, κάνοντας αναδρομή και στη δική του πρώτη παρουσία στο Στάδιο, η οποία ήταν στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1983 ανάμεσα στη Γιουβέντους και το Αμβούργο, με νικητή τους Γερμανούς κάτι που όπως είπε ήταν η πρώτη έντονη αθλητική ανάμνηση, αλλά και απογοήτευση καθώς εξήγησε ότι είναι φανατικός φίλος της ιταλικής ομάδας.

Στο θέμα της ανάπλασης του ΟΑΚΑ, ωστόσο, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως ο στόχος είναι τριπλός. Πρώτα από όλα να υπάρξει η ενεργειακή και οικολογική βελτίωση του συνόλου των εγκαταστάσεων, αλλά και η προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων, τα οποία μπορεί να ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ, και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Επίσης, σε βάθος τριετίας επιδίωξη είναι το ΟΑΚΑ να έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό έτσι ώστε να μην επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο, ενώ παράλληλα σε κοινωνικό επίπεδο να μπορεί να προσφέρει χώρους πρασίνου και άθλησης σε όλους τους πολίτες.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, μάλιστα, τα πρώτα κεφάλαια που θα εκταμιευθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, μέρος των οποίων θα χρησιμοποιηθεί και για το ΟΑΚΑ, θα έρθουν στο τέλος του μήνα και θα αγγίζουν τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Περισσότερα σε λίγο…


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ