Αισιοδοξία Μακροζωία: Η αισιοδοξία οδηγεί σε καλύτερη υγεία


Μελετήθηκε η ιδέα ότι η αισιοδοξία οδηγεί σε καλύτερη υγεία. Οι ερευνητές εξέτασαν τα αποτελέσματα πάνω από 80 μελετών για να αναζητήσουν κοινά ευρήματα. Διαπίστωσαν ότι η αισιοδοξία είχε αξιοσημείωτο αντίκτυπο στη σωματική υγεία. Η μελέτη εξέτασε τη συνολική μακροζωία, την επιβίωση από μια ασθένεια, την υγεία της καρδιάς, την ανοσία, τον κίνδυνο καρκίνου, την πορεία της εγκυμοσύνης, την ανοχή στον πόνο και άλλα θέματα υγείας. Τα ευρήματα έδειξαν ότι όσοι είχαν πιο αισιόδοξη προοπτική τα πήγαν καλύτερα και είχαν καλύτερα αποτελέσματα από εκείνους που ήταν απαισιόδοξοι.

Το μήνυμα είναι ότι η θετική στάση μπορεί να ενισχύσει τη σωματική σας υγεία, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να σας ενοχλεί. Οι ερευνητές σημείωσαν επίσης ότι η αισιοδοξία φαίνεται να έχει σταθερά οφέλη για τους ανθρώπους ανεξάρτητα από δημογραφικούς παράγοντες όπως το επίπεδο εισοδήματος ή η συνολική κατάσταση της υγείας.

Πώς να είσαι πιο αισιόδοξος/η

Η αλλαγή από μια απαισιόδοξη νοοτροπία σε μια αισιόδοξη δεν είναι εύκολη. Ξεκινήστε με αυτές τις συμβουλές:

  • Σκεφτείτε θετικές σκέψεις για τον εαυτό σας και τους άλλους.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να περιορίσετε τη διαδικτυακή χρήση των κοινωνικών μέσων, εάν τείνετε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους που δημοσιεύουν σε αυτούς τους ιστότοπους.
  • Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους με ανταγωνιστικό τρόπο. Κάθε άτομο έχει μοναδικά και ειδικά ταλέντα που πρέπει να εκτιμηθούν.
  • Προσπαθήστε να δείτε το καλό σε κάθε κατάσταση, ακόμα και σε δύσκολες στιγμές.
  • Όταν αντιμετωπίζετε μια πρόκληση, εστιάστε στην επίτευξη ενός θετικού αποτελέσματος, αντί να αναμένετε την ήττα.
  • Εξερευνήστε τις δικές σας πεποιθήσεις για το νόημα και το σκοπό της ζωής, είτε είναι φιλοσοφικές είτε θρησκευτικές.
  • Προσπαθήστε να βελτιώσετε τη σωματική σας υγεία μέσω της άσκησης, μιας υγιεινής διατροφής και καλών συνηθειών ύπνου και υγιεινής. Όσο καλύτερα αισθάνεστε, τόσο φωτεινότερη θα είναι η προοπτική σας.
  • Προκαλέστε το μυαλό σας καθημερινά μαθαίνοντας κάτι νέο, συμπεριλαμβανομένης της ανακάλυψης για τον εαυτό σας και το οικογενειακό σας ιστορικό.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ