ΣΥΡΙΖΑ: Focus στη νεολαία και στο στόχαστρο η Νίκη Κεραμέως


Η χθεσινή επίθεση του Αλέξη Τσίπρα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και ειδικά κατά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί ξανά κοντά στη νεολαία.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εμφανίστηκε από το βήμα της Βουλής ιδιαίτερα σκληρός χαρακτηρίζοντας ευθέως τον κ. Μητσοτάκη αλλά και ειδικά τη Νίκη Κεραμέως ως ντίλερς των κολεγίων. Πολιτικά είναι βέβαια βαριά κατηγορία, αν και αυτό το γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επέμεινε ότι η κυβέρνηση επεδίωκε να περάσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για να ωθήσει τη νεολαία στα ιδιωτικά κολέγια.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος τόνισε ότι η κυρία Κεραμέως δεν είναι αναποτελεσματική, αλλά αντίθετα ότι λειτουργεί βάσει σχεδίου δημιουργίας «ελιτ» ΑΕΙ.

«Νομίζω ότι δεν έχει περάσει υπουργός Παιδείας με τόση μεγάλη αδιαφορία για τον μεγάλο κορμό των μαθητών και των φοιτητών», τόνισε μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και προσέθεσε: «Πραγματικά ντρέπομαι για σας. Το λέω ξανά. Είστε η χειρότερη υπουργός παιδείας στα 200 χρόνια του ελληνισμού. Είστε η μόνη υπουργός παιδείας που ξέρω, και υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι που δεν ήταν και τέλειοι, να μην πω ονόματα, που αδιαφορείτε για τον κορμό και των μαθητών και των φοιτητών. Όσο πιο γρήγορα φύγετε από αυτή τη θέση, τόσο καλυτέρα για την Ελλάδα».

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την προσωπική ιστορία ενός μαθητή του Διονύση ο οποίος δεν κατάφερε παρά την καλή βαθμολογία να περάσει στη σχολή που ήθελε.
«Τι έχετε να απαντήσετε, κα Κεραμέως, στον Διονύση, άριστο μαθητή, και τα πάνω από 20.000 παιδιά που θα έχουν την ίδια τύχη; Έχετε το θάρρος να τα κοιτάξετε στα μάτια, που ως άλλη Ηρώδης έρχεστε και σφαγιάζετε τα όνειρά τους, επειδή ντιλάρατε με τους ιδιοκτήτες κολεγίων;», τόνισε ο κ. Τσίπρας θέλοντας να φέρει σε δύσκολη θέση την υπουργό Παιδείας, αλλά να χτυπήσει και απ’ ευθείας στο θυμικό των υποψηφίων και των φοιτητών.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν καλά ότι η κυρία Κεραμέως δεν χαίρει ιδιαίτερης δημοφιλίας στις τάξεις των νέων, ούτε στην μαθητική, ούτε στην εκπαιδευτική κοινότητα εξαιτίας του τεχνοκρατικού και νεοφιλελεύθερου στιλ που υιοθετεί.

Η επίθεση στο πρόσωπό της είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ισοφαρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το μπόνους των 150 ευρώ που δίνει η κυβέρνηση σε όσους νέους σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Άλλωστε δημοσκοπικά στις ηλικίες 17-24 και το κυβερνών κόμμα έχει σοβαρά προβλήματα πολιτικής διείσδυσης. Εκεί λοιπόν τα δύο κόμματα θα ρίξουν μεγάλο βάρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί καθαρά την κυρία Κεραμέως γνωρίζοντας ότι πολύ σύντομα τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα για την υπουργό Παιδείας.
Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής σεζόν η κυρία Κεραμέως θα βρεθεί αντιμέτωπη με την πλειονότητα του εκπαιδευτικού συστήματος και του συνδικαλιστικού κόσμου με το ζήτημα της αξιολόγησης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν μάλιστα ότι αυτή θα είναι η «μητέρα των μαχών» μέσα κι έξω από το κοινοβούλιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ