Κίνα: 12 νεκροί όταν πλημμύρισαν στοές του μετρό από τις χειρότερες καταιγίδες των τελευταίων ετών


Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωη τους στην κεντρική Κίνα όταν πλημμύρισαν στοές του μετρό μετά απο σφοδρές καταιγίδες

Δώδεκα άνθρωποι νεκροί όταν πλημμύρισαν στοές του μετρό στην πόλη Τσεντσόου, στην κεντρική Κίνα, είναι ο απολογισμός από τις σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες ώρες.

Ενδεικτικά της κατάστασης στην πόλη τα βίντεο με επιβάτες του μετρό να βρίσκονται στο νερό μέχρι το λαιμό μέσα σε βαγόνι.

Η πόλη γνώρισε «σειρά σπάνιων και σφοδρών καταιγίδων», οι οποίες «προκάλεσαν συσσώρευση υδάτων στο μετρό της Τσεντσόου», ανέφεραν αξιωματούχοι του δήμου μέσω του κινεζικού ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Weibo, προσθέτοντας πως 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν.

Η Τσεντσόου, μητρόπολη σε απόσταση 700 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Πεκίνου, τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού εξαιτίας των βροχοπτώσεων στην επαρχία Χενάν, όπου υπάγεται διοικητικά.

Ο κινεζικός στρατός προειδοποίησε, μάλιστα, για τον κίνδυνο να καταρρεύσει φράγμα, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερες πλημμύρες.

Στην Τσεντσόου έπεσαν 20 εκατοστά βροχής μέσα σε μόλις μια ημέρα την Τρίτη με αποτέλεσμα περίπου 100.000 άνθρωποι να έχουν ήδη μετακινηθεί σε καταφύγια όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Οι έντονες βροχοπτώσεις στην επαρχία Χενάν ξεκίνησαν στις 17 Ιουλίου με την κρατική υπηρεσία καιρού να εκδίδει τον υψηλότερο συναγερμό της την Τρίτη και τους μετεωρολόγους να προβλέπουν νέες καταιγίδες τις επόμενες ημέρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ