Στην ανακρίτρια ξανά ο Δημήτρης Λιγνάδης – Στη διάθεση της Εισαγγελίας ο Νίκος Σ. 

Την μετάθεση της απολογίας του για την Πέμπτη θα ζητήσει αύριο το πρωί ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος αναμένεται στις 12 να βρεθεί στο γραφείο της 19ης ανακρίτριας.

Ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας ζητά περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή, η οποία φαίνεται πως ήδη έχει χαραχθεί στο μονοπάτι της πλήρους άρνησης των κατηγοριών.

Ταυτόχρονα, ο κ. Κούγιας από την στιγμή ανάληψης της υπόθεσης και ανάγνωσης της δικογραφίας, αφήνει αιχμές κατά των ανακριτικών αρχών, της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, των μηνυτών και των μαρτύρων, κάνοντας λόγω για αναξιοπιστία των τελευταίων και αποδίδοντάς τους πολιτικές σκοπιμότητες.

Δικογραφία «τηλεγράφημα» χαρακτήρισε το φάκελο που έχει σχηματισθεί σε βάρος του εντολέα του ο γνωστός ποινικολόγος, κάνοντας λόγο για «δήθεν βιασθέντες», ενώ άφησε αιχμές και κατά του προηγούμενου συνηγόρου του κ. Λιγνάδη, λέγοντας ότι θα έπρεπε να γίνει προσφυγή στο ένταλμα σύλληψης γιατί σήμερα θα ήταν ελεύθερος.

«Ο ένας μηνυτής ζει μόνιμα στη Σουηδία και ο άλλος δηλώνει ότι ήταν μοντέλο, οι οποίοι μάλιστα στην ουσία δεν περιγράφουν τίποτα εις βάρος του κυρίου Λιγνάδη και μόλις διαβάσεις αυτά που περιγράφουν, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστες προσωπικότητες. Όσον αφορά τους δήθεν μάρτυρες που δήθεν επιβεβαιώνουν γεγονότα, πρόκειται για «επαγγελματίες» ομοφυλόφιλους, οι οποίοι ως επάγγελμα έχουν την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με αντίστοιχους ομοφυλόφιλους, και μία κυρία 40 ετών, η οποία ομολογεί ότι ήταν αθεράπευτα ερωτευμένη και είχε σεξουαλική σχέση με τον κύριο Λιγνάδη, ενώ ήταν δεσμευμένη, και της οποίας η προσωπικότητα είναι γνωστή στο χώρο του θεάτρου, λεπτομέρειες της οποίας θα αναδείξουμε με το απολογητικό μας υπόμνημα και όσα θα απολογηθούμε στην κυρία Ανακριτή» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας.

Στην εισαγγελία οι δικηγόροι του Νίκου Σ.

Την στιγμή που ο σκηνοθέτης μέσω του συνηγόρου του αμφισβητεί τους καταγγέλλοντες, οι συνήγοροι του Νίκου Σ., του ανθρώπου από τη συνέντευξη του οποίου στο 2020mag άνοιξε το «χορό» των καταγγελιών για τον Δημήτρη Λιγνάδη, θα βρεθούν σήμερα το πρωί στην εισαγγελία της Αθήνας για να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία του εντολέα τους και να δηλώσουν ότι είναι στη διάθεση των αρχών.

Οι συνήγοροι του Γεωργία Παλαιολόγου και Πατρίκιος Πατρικουνάκος ήδη έχουν καταθέσει καταγγελία του εντολέα τους στο ΣΕΗ και μπορεί η υπόθεση να έχει παραγραφεί για την δικαιοσύνη, άλλα μια κατάθεση του Νίκου Σ. ίσως ενισχύσει την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ήταν 6 Φεβρουαρίου όταν δημοσιεύθηκε η συνέντευξη του Νίκου Σ., που περιέγραψε την εμπειρία που είχε στα 19 του, όταν και ήθελε να ασχοληθεί με τον κόσμο του θεάτρου. Στην σοκαριστική περιγραφή του, αναφέρει ότι το 2005 βίωσε μία εφιαλτική βραδιά στην οποία πηγαίνοντας να απαγγείλει τον πρώτο του θεατρικό μονόλογο στο σπίτι ενός «κοινωνικά διακεκριμένου και γνωστού σκηνοθέτη» βρέθηκε να κακοποιείται σεξουαλικά.

Η επαφή του με τον σκηνοθέτη έγινε έπειτα από αναφορά της θείας του στην λαχτάρα και την αγάπη του ανιψιού της για το θέατρο. Σε τυχαία συνάντησή της με τον σκηνοθέτη, φέρεται να του είχε αναφέρει το όνειρο του ανιψιού της να δώσει εξετάσεις και να περάσει στην Σχολή του Εθνικού Θεάτρου δίνοντας τα στοιχεία του.

«Πήγα στο σπίτι του και χτύπησα το κουδούνι, περιμένοντας να μου ανοίξει ο ίδιος. Μου άνοιξε, όμως, ένα νέο παιδί σε ηλικία, λίγο μεγαλύτερος από εμένα. Ξαφνιάστηκα και μ’ έπιασε μεγαλύτερο άγχος απ’ ό,τι ήδη είχα, γνωρίζοντας ότι δεν θα έλεγα το μονόλογο μόνο μπροστά σ’ ένα σπουδαίο σκηνοθέτη. Τώρα θα είχα και κοινό… “Που είναι ο τάδε;” ρωτάω με συστολή. Μου λέει “είναι στο μπάνιο, θα έρθει. Πέρασε”. Μπήκα, καθίσαμε στον καναπέ, μιλήσαμε ένα πεντάλεπτο και περιμέναμε το σκηνοθέτη. Και ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά μας ημίγυμνος, φορώντας μόνο μία πετσέτα. Ξαφνιάστηκα» λέει στη συνέντευξη του.

Σύμφωνα με όσα περιγράφει, ο σκηνοθέτης άρχισε να τον ρωτά για την ερωτική του ζωή και στη συνέχεια του ζήτησε «αυταρχικά» να προχωρήσει σε ερωτικές πράξεις. «Το έκανα κι ένιωθα, κοιτάζοντας το παιδί, ότι κι αυτός δεν αισθανόταν άνετα, είχε μία εξίσου τεράστια αμηχανία με μένα. Το παιδί αυτό ήταν ευγενικό μαζί μου, ενώ ο άλλος, ο σκηνοθέτης, ήταν “αυτοκρατορικός”, σαδιστικά αυταρχικός. Μετά μου ζήτησε να κάνω στοματικό έρωτα και στον ίδιο», λέει ο Νίκος Σ. που στη συνέχεια καταγγέλλει ότι υπέστη βιασμό με σιδερένιο αντικείμενο.

Το τρίτο πρόσωπο – ηθοποιός τηλεοπτικών σειρών

Ο Νίκος Σ. θα πει στη συνέντευξή του ότι ένας από τους λόγους που θέλησε να μιλήσει ήταν το τρίτο πρόσωπο που υπήρχε στο σπίτι εκείνη τη νύχτα. «Δεν μπορώ να πω ψέματα ότι εκείνο το βράδυ ήμασταν μόνον εγώ κι ο σκηνοθέτης. Υπήρχε κι ένα άλλο άτομο εκεί, που μπορεί να θεωρείται θύτης, αλλά για μένα, στην ηλικία που ήταν, ήταν κι αυτός θύμα» είπε ο Νίκος Σ. στη συνέντευξή του.

Ωστόσο, στο πρόσωπο εκείνου του αγοριού που ο Νίκος Σ. είδε ένα ακόμη θύμα του σκηνοθέτη, ο Δημήτρης Άνθης αναγνώρισε τον δικό του κακοποιητή. «Ορμώμενος από τη συνέντευξη του Νίκου Σ. ήρθα σε επαφή με τον δικηγόρο του γιατί ήθελα να κάνω μία ταυτοποίηση γιατί αναφερόταν σε δύο ανθρώπους που του έκαναν αυτά κι ο ένας από τους δύο παρουσιάστηκε ως θύμα. Ήθελα να ταυτοποιήσω ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο για να μην κατηγορήσω λάθος ανθρώπους. Ήθελα να είμαι απόλυτα σίγουρος. Από τις περιγραφές κατάλαβα ότι είναι το ίδιο άτομο», ανέφερε σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Άνθης.

Για την τελευταία υπόθεση έχει υποβληθεί μήνυση που βρίσκεται στην προανάκριση και αναμένεται να επιστρέψει στον εισαγγελέα. Ο συγκεκριμένος πρωταγωνιστής γνωστών τηλεοπτικών σειρών τις επόμενες ώρες δίνει έγγραφες εξηγήσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται σε βάρος του. Μάλιστα, φέρεται να αρνείται πως βίασε τον μηνυτή κάνοντας λόγο για «ερωτική επαφή μεταξύ ενηλίκων με απόλυτη συναίνεση». Πρέπει να σημειωθεί ότι οι Αρχές κινούνται με ταχύτατους ρυθμούς καθώς η υπόθεση παραγράφεται τον Μάιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here