Κοινωνικός Τουρισμός 2021: Αντίστροφη μέτρηση για τα τελικά αποτελέσματα – Οι δικαιούχοι των voucher


Κοινωνικός Τουρισμός 2021: Αντίστροφη μέτρηση για τα τελικά αποτελέσματα – Πότε ανακοινώνονται τα ονόματα των δικαιούχων.  

Εντός της ημέρας ή το αργότερο μέχρι αύριο Πέμπτη 22/07 ο ΟΑΕΔ θα ανακοινώσει τους τελικούς δικαιούχους του νέου προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού που ξεκινάει από την 1η Αυγούστου ώστε να γίνει η χρήση των voucher. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δικαιούχοι του περασμένου προγράμματος (2020-2021) πρέπει να κάνουν χρήση των επιταγών έως τις 31 Ιουλίου.

Την προηγούμενη Τετάρτη αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων – ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, καθώς και αποκλειομένων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2021-2022 στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.oaed.gr/koinonikos-toyrismos.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων αφορούν σε 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού.

Τι πρέπει να ξέρετε για τη διαμονή σας στα τουριστικά καταλύματα

Οι δικαιούχοι – ωφελούμενα μέλη που είναι κάτοχοι Επιταγών Κοινωνικού Τουρισμού έρχονται απευθείας σε επαφή με τους παρόχους για τις κρατήσεις δωματίων.

Οι πάροχοι δεν μπορούν να δεχθούν στο πλαίσιο του προγράμματος δικαιούχους των οποίων ο τόπος διαμονής βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα με το κατάλυμά τους, εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Οι πάροχοι μπορούν να δεχθούν στο κατάλυμα ωφελούμενα μέλη, χωρίς αυτά να συνοδεύονται από τον δικαιούχο πολίτη, με την προϋπόθεση ότι αυτά:

  • Είναι παιδιά ηλικίας 18 – 24 ετών,
  • Είναι σύζυγοι των δικαιούχων,
  • Είναι παιδιά ηλικίας 5 – 18 ετών που συνοδεύονται από τον/την σύζυγο του δικαιούχου πολίτη (ωφελούμενο μέλος ή μη),

Ησύμβαση υπογράφεται από τους δικαιούχους ή από τα ωφελούμενα τέκνα 18-24 ετών ή τους/τις συζύγους των δικαιούχων (ωφελούμενα μέλη ή μη) με νόμιμη εξουσιοδότηση των δικαιούχων.

Δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν ξεχωριστές διακοπές:

  • οι συνοδοί ΑμεΑ χωρίς το άτομο με αναπηρία που συνοδεύουν,
  • τα παιδιά ηλικίας 5 έως 18 ετών χωρίς τους δικαιούχους ή τους/τις συζύγους τους (ωφελούμενα μέλη ή μη).

Με την άφιξη των δικαιούχων-ωφελούμενων μελών στο κατάλυμα ελέγχονται από τον πάροχο τα στοιχεία ταυτοπροσωπίας τους και στη συνέχεια υπογράφεται μεταξύ τους ιδιωτικό συμφωνητικό.

Τέλος, ο πάροχος μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ ενεργοποιεί τις Επιταγές των δικαιούχων – ωφελουμένων μελών, καταχωρίζοντας τις ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης και επισυνάπτοντας το υπογεγραμμένο ιδιωτικό συμφωνητικό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ