Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας πάει Μύκονο την Πέμπτη;


Το καθεστώς του ιδιότυπου lockdown, το οποίο επιβλήθηκε στη Μύκονο μετά από την καταγραφή πολύ μεγάλης αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού, αναμένεται να καταγγείλει από την Μύκονο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας

Αύριο Πέμπτη, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται στη Μύκονο, στο επίκεντρο του ελληνικού τουρισμού και θα έχει συναντήσεις με παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και με επιχειρηματίες του νησιού προκειμένου να ακούσει τα παράπονά τους, αλλά και για να έχει και ο ίδιος μια πραγματική εικόνα για το τι συμβαίνει στο νησί των ανέμων.

Ο κ. Τσίπρας παρενέβη από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του lockdown στο νησί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας: «Το lockdown στη Μύκονο πιστοποιητικό της παταγώδους αποτυχίας. Στέλνει αρνητικό σήμα για το σύνολο του τουρισμού μας. Αν υπήρχε φιλότιμο, θα ακούγαμε μια συγνώμη για το πρόχειρο-χωρίς μέτρα άνοιγμα του τουρισμού. Αντί συγνώμης όμως, μόνο αυτοθαυμασμός και στοχοποίηση των πολιτών».

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για ένα lockdown το οποίο λήγει θεωριτικά την Δευτέρα 26 Ιουλίου του 2021 και στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα τεράστιο λάθος της κυβέρνησης το οποίο συντρίβει στην κυριολεξία τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, δηλαδή το νησί της Μυκόνου.

Αυτό ακριβώς αναμένεται να στηλιτεύσει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και να επαναλάβει ότι η λογική του ακορντεόν, του «άνοιξε – κλείσε», όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτα υγειονομικά, αλλά αντίθετα διαλύει πλήρως την εθνική οικονομία και δίνει ένα πολύ κακό σήμα για τον ελληνικό τουρισμό στο εξωτερικό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα συνεχίσει το πλαγιοκόπημα στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας κινούμενος στο μοτίβο: «προχειροδουλειές και εγκληματική ανευθυνότητα χωρίς σχέδιο».

Άλλωστε ο κ. Τσίπρας και εχθες στην Βουλή έδωσε το στίγμα των προθέσεών του λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Το Covid free καλοκαίρι που υποσχόταν πρωθυπουργός δεν ήρθε γιατί δεν κάνατε τίποτα. Οι πανηγυρισμοί σας κατέληξαν σε ακόμα ένα φιάσκο, πάλι κάνατε τα ίδια εγκληματικά λάθη. Οι ποινές και οι απειλές για τους μη εμβολιασμένους, απόδειξη της αποτυχίας σας να πείσετε τους πολίτες. Μιλάτε για επιστροφή στην κανονικότητα μόνο για τους εμβολιασμένους, με την υπόλοιπη μισή Ελλάδα τι θα κάνετε; Θα την εξαφανίσετε;».

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν παρέθεσε κανένα μετρήσιμο μέγεθος ή επιδημιολογικό δείκτη για να δικαιολογήσει το σοκ που προκάλεσε στον τουρισμό.

Υπενθυμίζεται, ότι από το πρωί του Σαββάτου 17/7 και ως τις 6 το πρωί της Δευτέρας 26/7, για το νησί της Μυκόνου, ισχύουν τα εξής:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ