Μύκονος Lockdown: Το σιωπητήριο που πληγώνει το Νησί των Ανέμων

Μύκονος Lockdown: Το lockdown βρήκε την Ψαρρού ασφυκτικά γεμάτη από τουρίστες. Το σκηνικό άλλαξε και οι νέες εικόνες προκαλούν έκπληξη… Μέχρι τις 26 Ιουλίου που ισχύει η απαγόρευση μουσικής στην Μύκονο, η Ψαρρού είναι διαφορετική από αυτή που ξέρουμε θυμίζοντας σιωπητήριο. Λόγω της ησυχίας που επικρατεί στην πιο κοσμική πλαζ του νησιού των Ανέμων, τρία γαϊδουράκια βόλταραν ανενόχλητα στον λόφο πάνω από την παραλία.

Η εμφάνιση των συμπαθητικών τετράποδων δεν άφησε ασυγκίνητους τους τουρίστες που έσπευσαν να τα φωτογραφήσουν αλλά και να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Πάντως οι αντιδράσεις στο σύνολο των καταστηματαρχών του νησιού είναι μεγάλες. Οι σκληρές αποφάσεις στη Μύκονο δημιουργούν ανησυχία σε επιχειρηματίες που φοβούνται ότι θα χαθεί το μεγάλο στοίχημα της φετινής σεζόν. Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί είναι κάτι παραπάνω από αρνητικό και αυτό αποτυπώνεται μέσα σε δηλώσεις και εικόνες. Η κίνηση στα καταστήματα έχει μειωθεί τις ώρες που είναι ανοιχτά και στο μυαλό όλων βρίσκονται μαύρες σκέψεις. Για το επόμενο διάστημα, μέχρι και το τέλος του φετινού καλοκαιριού.

Οι πληροφορίες που φτάνουν για ακυρώσεις είναι ένα από τα κεντρικά θέματα στις συζητήσεις παραγόντων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό. «Πάνω που η Μύκονος έδειχνε να βρίσκει τους βηματισμούς της, ήρθε το lockdown και μας έδωσε τη χαριστική βολή» έλεγαν ιδιοκτήτες καταστημάτων και ξενοδοχείων.

Στους έρημους μεταμεσονύκτιους δρόμους στα Ματογιάννια, τουρίστες που πλήρωσαν για να φτάσουν στο Κυκλαδίτικο νησί και πλέον δηλώνουν απογοητευμένοι. «Ήρθαμε για να διασκεδάσουμε και μάθαμε για τις απαγορεύσεις» έλεγαν ορισμένοι. Κάποιοι ψάχνουν τρόπο για να φύγουν. Άλλοι δηλώνουν φοβισμένοι και ρωτούν για τη διασπορά του κορωνοϊού στο νησί. Τίποτα στη Μύκονο δεν είναι ίδιο.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ