Κορωνοϊός: Η Ταϊλάνδη παρέλαβε τα πρώτα εμβόλια κατά της νόσου

Ο πρωθυπουργός Prayuth Chan-ocha αναμένεται να είναι από τους πρώτους που θα λάβουν το εμβόλιο αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι περισσότερες δόσεις έχουν δεσμευτεί για ιατρούς της πρώτης γραμμής.

«Ευχαριστούμε τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας για τη χορήγηση του εμβολίου αυτόν τον μήνα και τους επόμενους μήνες», είπε ο Prayuth από το Αεροδρόμιο Suvarnabhumi της Μπανγκόκ, όπου ένα ψυγείο εμπορευματοκιβώτιο που φέρει τις σημαίες των δύο χωρών κατεβάστηκε από ένα αεροπλάνο της Thai Airways.

Ο υπουργός Υγείας Anutin Charnvirakul νωρίτερα αυτή την εβδομάδα δήλωσε ότι 117.000 δόσεις του εμβολίου COVID-19 της AstraZeneca θα φτάσουν επίσης την Τετάρτη και ότι το Prayuth θα είναι μεταξύ των πρώτων αποδεκτών.

Η Ταϊλάνδη αναμένει να παραδώσει επιπλέον 1,8 δόσεις CoronaVac τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, που θα δοθούν κυρίως σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και σε ομάδες κινδύνου. Μέχρι στιγμής, η χώρα έχει απαλλαγεί από το είδος της επιδημίας που παρατηρείται αλλού, με πάνω από 25.000 μολύνσεις συνολικά.

Η άφιξη του εμβολίου έρχεται εν μέσω δημόσιας κριτικής για την κυβέρνηση και κατηγορίες ότι ήταν πολύ αργή για να εξασφαλίσει τα εμβόλια.

Η εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης, που στοχεύει στη χορήγηση 10 εκατομμυρίων δόσεων το μήνα, αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο, χρησιμοποιώντας 26 εκατομμύρια λήψεις εμβολίων AstraZeneca που παράγονται από την τοπική εταιρεία Siam Bioscience. Έχει επίσης δεσμεύσει επιπλέον 35 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι σκοπεύει να εμβολιάσει περισσότερους από τους μισούς ενήλικες πληθυσμούς φέτος. «Θα προμηθευτούμε περισσότερα καθώς τα παράγουμε, ώστε να υπάρχει αρκετή για να δημιουργήσουμε ασυλία στην αγέλη στη χώρα μας», είπε ο Prayuth. Είπε ότι το κινεζικό εμβόλιο θα χρειαστεί μερικές ημέρες για να προετοιμαστεί για εμβολιασμούς. «Όσο για το ποιος θα το πάρει πρώτα είναι μια άλλη ιστορία», είπε.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here