Ζαββός: Η προσέλκυση διεθνών επενδυτών προϋποθέτει ορθή Εταιρική Διακυβέρνηση και Εποπτεία


Το τρίπτυχο που περιλαμβάνει η κυβερνητική στρατηγική για την μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος που έχει θετικές επιπτώσεις για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων ανέλυσε μιλώντας σε συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ με θέμα «Χρηματοδότηση επιχειρήσεων και έξοδος από την πανδημία» ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, Γεώργιος Ζαββός .

Επεσήμανε τον τρόπο με τον οποίο «αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού» η ταχύτατη απομείωση των «κόκκινων» δανείων μέσω του «Ηρακλή», καθώς απελευθερώνει τραπεζικούς πόρους για την παροχή ρευστότητας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά και δίνει τη δυνατότητα στο ίδιο το χρηματοπιστωτικό σύστημα να αντλήσει νέα κεφάλαια.

Ο κ. Ζαββός χαρακτήρισε την ορθή Εταιρική Διακυβέρνηση και Εποπτεία ως αναγκαία προϋπόθεση για την προσέλκυση διεθνών επενδυτών καθώς ενισχύει τη διαφάνεια και την εμπιστοσύνη.

«Η ευκαιρία που προσφέρεται για τη χρηματοδότηση του μετασχηματισμού των επιχειρήσεων και της χώρας συνολικά, τόνισε, είναι η μεγαλύτερη από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για την αξιοποίηση της όμως θα χρειαστεί οι ελληνικές επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που προσφέρονται για να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και να μεγεθυνθούν», τόνισε.

Ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, τόνισε ότι τις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα ζητήματα που σχετίζονται με την πρόσβαση στη χρηματοδότηση με ανταγωνιστικό κόστος, τόσο στο πλαίσιο των εξελίξεων που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα στον τραπεζικό χώρο, όσο και στο πλαίσιο του νέου περιβάλλοντος που διαμορφώνεται σε ζητήματα διακυβέρνησης και βιωσιμότητας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ