Κορονοϊός στην Κύπρο: Οι χαλαρώσεις που προτείνονται από 1η Μαρτίου

Προς οριστικοποίηση βαίνουν οι νέες χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων που θα ανακοινωθούν επισήμως αύριο, μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, και θα έχουν ισχύ από την 1η Μαρτίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του philenews επιστρέφουν οι μαθητές στα σχολεία, ωστόσο υπάρχει μία μικρή επιφύλαξη για το κατά πόσο θα πρέπει να επιστρέψουν ταυτόχρονα όλοι οι μαθητές από την προσεχή Δευτέρα ή αν θα πρέπει να επιστρέψουν πρώτα οι μαθητές λυκείων και μία εβδομάδα αργότερα οι μαθητές των γυμνασίων. Τα μεγάλα ανοίγματα, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της εστίασης, φαίνεται να οδεύουν για μετά τις 15 Μαρτίου. Στο τραπέζι τέθηκε και το θέμα της παρουσίας φιλάθλων σε γήπεδα που δεν αποκλείεται να επιτραπεί από τις 15 Μαρτίου αν και εξαρτάται απόλυτα από την επιδημιολογική εικόνα.

Τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής συναντήθηκαν το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, έριξε στο τραπέζι της συζήτησης και το θέμα της Λεμεσού, η οποία παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες νέα επιδείνωση στα επιδημιολογικά της δεδομένα.

Αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, οι αλλαγές που θα ισχύσουν από 1η Μαρτίου είναι οι εξής:

– Επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και υποβολή εκπαιδευτικών σε rapid test κάθε εβδομάδα

– Επανεκκίνηση για όλα τα αθλήματα με αυστηρά πρωτόκολλα και αν είναι δυνατόν χωρίς τη λειτουργία αποδυτηρίων

– Επαναλειτουργία γυμναστηρίων με αριθμητικούς περιορισμούς

– Επαναλειτουργία φροντιστηρίων, σχολών χορού, ωδείων και μαθημάτων τέχνης με περιορισμούς πέντε ατόμων ανά ομάδα

– Αύξηση της χωρητικότητας στα θέατρα και επαναλειτουργία των γκαλερί

Επιπλέον, θα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε λειτουργία το 8998 και το μέτρο της αποστολής δύο sms το 24ωρο ανά πολίτη.

Δεν ανοίγει η εστίαση

Όσον αφορά στον τομέα της εστίασης η Κυβέρνηση δια του Υπουργού Υγείας ξεκαθάρισε μάλλον τη θέση της τις προηγούμενες ημέρες ότι δηλαδή δεν τίθεται θέμα επαναλειτουργίας τους από την 1η Μαρτίου, χωρίς ωστόσο να καθορίζεται κάποια ημερομηνία για επανεκκίνηση του τομέα. Από πλευράς τους οι επιστήμονες φαίνεται ότι επέλεξαν να αφήσουν την Κυβέρνηση να λάβει τις τελικές αποφάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Πηγή: philenews

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here