Καταστροφικές βροχές και φονικές πλημμύρες στην Κίνα: Άνθρωποι πνίγηκαν μέσα σε σήραγγες μετρό


Μεγάλης έντασης βροχοπτώσεις έκαναν να πλημμυρίσουν σήραγγες στην Κίνα, με αποτέλεσμα θανάτους και αποκλεισμούς επιβατών.

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν αφού σήραγγες του μετρό πλημμύρισαν μετά από μεγάλης έντασης βροχοπτώσεις στην Κίνα, ενώ άλλοι αποκλείστηκαν λόγω των υδάτων.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν επιβάτες να προσπαθούν να κρατήσουν τα κεφάλια τους πάνω από το νερό. Επίσης, ύδατα φαίνονται να κατακλύζουν πλατφόρμες.

Όπως μετέδωσε το BBC, πάνω από 500 άνθρωποι χρειάστηκε να διασωθούν από σήραγγες στην επαρχία Χενάν.

Πολυήμερες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές, ενώ έχουν γίνει εκκενώσεις 200.000 κατοίκων. Στην επιφάνεια του εδάφους δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους, με αυτοκίνητα και συντρίμμια να παρασύρονται από ισχυρά ρεύματα. Αρκετοί πεζοί που παρασύρθηκαν χρειάστηκε να διασωθούν.

Πάνω από 12 πόλεις έχουν επηρεαστεί στην επαρχία Χενάν, με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ να λέει την Τετάρτη ότι έχει υπάρξει «σημαντική απώλεια ζωής και καταστροφές σε περιουσίες».

Πολλά φράγματα και δεξαμενές έχουν φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα, ενώ έχει υπάρξει κινητοποίηση των ενόπλων δυνάμεων για εκτροπή ποταμών που έχουν υπερχειλίσει.

Η Χενάν βιώνει «σπάνιες και μεγάλες βροχοπτώσεις» από το Σάββατο, ανέφερε την Τετάρτη η μετεωρολογική υπηρεσία της Κίνας. Έχουν ανασταλεί πτήσεις και σιδηροδρομικά δρομολόγια σε πολλά τμήματα της επαρχίας. Στην πρωτεύουσά της, Ζενγκτζού, έπεσε μέσα σε μόλις τρεις ημέρες βροχή που αντιστοιχεί στον μέσο όρο ενός έτους.

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ