Φοίβος Δεληβοριάς: Από χθες είμαστε όλοι επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι [βίντεο]

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Το Πρωινό», εμφανίστηκε πρίν λίγες ώρες ο μουσικός Φοίβος Δεληβοριάς προκειμένου να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, δικηγόρου υπεράσπισης στην υπόθεση Λιγνάδη. Όπως επεσήμανε ο τραγουδοποιός, αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του κου Κούγια στις τηλεοπτικές κάμερες, «Ο δικηγόρος εκφράζει τις απόψεις του πελάτη του».

Ο Φοίβος Δεληβοριάς συνέχισε, αναφέροντας τα εξής: «Τι μας λέει ο κύριος Κούγιας; Ότι όποιος είναι ομοφυλόφιλος ή έχει εξωσυζυγική σχέση είναι “επαγγελματίας”, άρα αναξιόπιστος. Άρα αν δει ένα φόνο, η μαρτυρία του δεν έχει αξία. Ο κύριος Λιγνάδης επιτρέπει να βγαίνει ο δικηγόρος του και να λέει τέτοια πράγματα. Επίσης ο κύριος Λιγνάδης, ο δικηγόρος του δηλαδή, μπλέκει την ομοφυλοφιλία, που είναι μια ελεύθερη ερωτική προτίμηση, με την παιδεραστία, που είναι ένα ειδεχθές και ποινικό κολάσιμο έγκλημα, και με τον βιασμό, που είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Υπάρχει εδώ ένα μεγάλο σκάνδαλο.

Ο άνθρωπος που επελέγη από την κυβέρνηση να είναι το σύμβολο του θεάτρου βγαίνει και λέει αυτά. Οι απόψεις του είναι αυτές. Πιθανόν να τις δίδασκε και στα παιδιά. Ότι η ομοφυλοφιλία είναι επάγγελμα. Οι ομοφυλόφιλοι είναι αναξιόπιστοι πολίτες. Δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει κάνει ο κύριος Λιγνάδης, όμως αυτό που έγινε εχθές είναι ένα έγκλημα. Είναι ήδη ένας βιασμός. Και της πραγματικότητας. Και των θυμάτων. Και των ανθρώπων όλων που πρόκειται να μιλήσουν. Ξέρουμε γιατί επελέγη ο κύριος Κούγιας και γιατί βγαίνει στα κανάλια και λέει αυτά τα πράγματα. Το κάνει για να φοβηθούν αυτοί που μίλησαν και αυτοί που προτίθενται να μιλήσουν και το σκέφτονται διότι βλέπουν την εικόνα αυτής της κοινωνίας που εκπροσωπεί ο κύριος Κούγιας».

 

«Το άλλο σκάνδαλο είναι ότι ο κύριος Λιγνάδης χθες πολιτικοποίησε ο ίδιος την υπόθεσή του. Δηλαδή είπε ότι είμαι εδώ διότι υπάρχει μια σκευωρία εναντίον της κυβέρνησης και της επένδυσης στο Ελληνικό. Αυτό είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο. Αυτός ο άνθρωπος βγαίνει και συνδέει κατ’ αυτόν τον τρόπο το όνομά του με την κυβέρνηση. Και δεν είδα κανένα κυβερνητικό στέλεχος να βγαίνει να διαμαρτυρηθεί γι’ αυτά που είπε ο κύριος Κούγιας, και πιστεύει ο κύριος Λιγνάδης, στην τηλεόραση», προσέθεσε ο γνωστός μουσικός.

Και ολοκλήρωσε την παρέμβασή του δηλώνοντας ότι «μέχρι να τελειώσει αυτή η δίκη εγώ θα δηλώνω επαγγελματίας ομοφυλόφιλος».

Δείτε το βίντεο με την παρέμβαση του Φοίβου Δεληβοριά:

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here