YouTube: «Μαύρο» στα βίντεο του προέδρου της Βραζιλίας λόγω παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό


Το YouTube ειναι ο τελευταίοε τεχνολογικός γίγαντας -μετά το Τwitter και το Facebook-  που μπλοκάρει τις παραπλανητικές αναρτήσεις του προέδρου της Βραζιλίας.

Το YouTube αφαίρεσε τα βίντεο του Zαϊχ Μπολσονάρου μετά από τις παραπλανητικές πληροφορίες που αναρτούσε σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού.

Το δημοφιλέστερο κοινωνικό μέσο κοινοποίησης, αναπαραγωγής και διαμοιρασμού βίντεο, ειναι ο τελευταίος γίγαντας της τεχνολογίας που αποσύρει τα σχόλιά του για την πανδημία.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας ισχυρίστηκε ότι οι μάσκες είναι αναποτελεσματικές και αποτελούν μη αποδεδειγμένα μέσα προστασίας.

Το YouTube τόνισε σε δελτίο τύπου ότι η απόφαση ελήφθη «μετά από προσεκτική αναθεώρηση» και χωρίς να ληφθεί υπόψη το έργο ή η πολιτική ιδεολογία του Μπολσονάρο.

Ο ακροδεξιός πρώην στρατιωτικός, ο οποίος χειρίζεται το δεύτερο πιο θανατηφόρο ξέσπασμα του κορονοϊού στον κόσμο, έχει δεχθεί έντονη κριτική για την αντίθεσή του στα lockdown και τις μάσκες, την προώθηση μη αποδεδειγμένων θεραπειών και τη διασπορά αμφιβολίας για τα εμβόλια.

«Οι κανόνες μας δεν επιτρέπουν περιεχόμενο που δηλώνει ότι η υδροξυχλωροκίνη και / ή η ιβερμεκτίνη είναι αποτελεσματικές στη θεραπεία ή την πρόληψη της Covid-19, το οποίο δηλώνει ότι υπάρχει θεραπεία για την ασθένεια ή λέει ότι οι μάσκες δεν λειτουργούν για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού» ανέφερε το YouTube.

Πέρυσι, τόσο το Twitter όσο και το Facebook κατέβασαν βίντεο του Μπολσονάρου για παραβίαση των όρων χρήσης τους, καθώς έκανε δηλώσεις που ήταν αντίθετες με τις συστάσεις των εμπειρογνωμόνων για τη δημόσια υγεία.

Το κανάλι YouTube του Μπολσονάρου φιλοξενεί τις εβδομαδιαίες εξαγγελίες του, οι οποίες είναι λαϊκές, μουσικές εκδηλώσεις στις οποίες καλεί υπουργούς, δέχεται ερωτήσεις από θεατές και εκτοξεύει πυρά εναντίον των εχθρών του.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, που επίσης δημοσιεύονται στη σελίδα του στο Facebook, εκθέτει τακτικά τις αμφιβολίες του σχετικά με τη σοβαρότητα του ιού, την ανοησία των μέτρων παραμονής και τα υποτιθέμενα θαύματα που κάνουν μη αποδεδειγμένα φάρμακα όπως η υδροξυχλωροκίνη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ