Καρδιακές παθήσεις: Κίνδυνος λόγω χαμηλής πίεσης για τις γυναίκες

Η καρδιά αντλεί αίμα μέσω αιμοφόρων αγγείων που ονομάζονται αρτηρίες. Καθώς το αίμα ρέει μέσω των αρτηριών, ασκεί δύναμη κατά των τοιχωμάτων της αρτηρίας η οποία προκαλεί αυτό που είναι γνωστό ως αρτηριακή πίεση. Οι μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης περιλαμβάνουν δύο μετρήσεις που προκύπτουν από αυτή την επίδραση: συστολική πίεση και διαστολική πίεση. Η συστολική πίεση αναφέρεται στη δύναμη του αίματος κατά τη διάρκεια των καρδιακών παλμών. Η διαστολική πίεση είναι η δύναμη που εμφανίζεται μεταξύ των καρδιακών παλμών όταν χαλαρώνει ο καρδιακός μυς.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες κατευθυντήριες γραμμές, 120 mm υδραργύρου (mm Hg) είναι το ανώτατο όριο για ένα κανονικό εύρος συστολικής αρτηριακής πίεσης σε όλους τους ενήλικες. Το όριο αυτό αποτελεί πρότυπο εδώ και πολλά χρόνια. Αυξημένα επίπεδα πέραν αυτού του εύρους μπορεί να οδηγήσουν σε υψηλή αρτηριακή πίεση, γνωστή και ως υπέρταση, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων όπως καρδιακή ανεπάρκεια και εγκεφαλικό επεισόδιο. Φυσιολογική αρτηριακή πίεση για τους άνδρες έναντι των γυναικών. Η ομάδα ανέλυσε τις μετρήσεις αρτηριακής πίεσης 27.542 συμμετεχόντων, από τους οποίους οι 14.873 (54%) ήταν γυναίκες. Κανένας από τους συμμετέχοντες δεν είχε καρδιαγγειακή νόσο (CVD) στην αρχή, αλλά 7.424 άτομα, από τα οποία το 44% ήταν γυναίκες, ανέπτυξαν μη θανατηφόρο ή θανατηφόρο CVD κατά τη διάρκεια της μελέτης, η οποία διήρκεσε 4 δεκαετίες.

Η μελέτη καθόρισε ένα όριο 120 mm Hg για τους άνδρες, το οποίο συμφωνεί με τις ισχύουσες κατευθυντήριες γραμμές. Αντίθετα, για τις γυναίκες, η μελέτη έδειξε αυξημένο κίνδυνο για νόσο στα 110 mm Hg, καθώς και σε ακόμη χαμηλότερες τιμές. Επιπλέον, η µελέτη εντόπισε τα διαφορετικά πεδία κινδύνου για συγκεκριμένες καρδιακές παθήσεις. Για την καρδιακή ανεπάρκεια, οι γυναίκες και οι άνδρες μοιράζονταν παρόμοιο επίπεδο κινδύνου στα 110-119 mm Hg και 120-129 mm Hg, αντίστοιχα. 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here