Αρτηριακή πίεση : Τρόφιμα κατάλληλα για να την εξουδετερώσουν


Πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία ορίζεται ως τιμές συστολικής αρτηριακής πίεσης (ο κορυφαίος αριθμός) 130 mm Hg ή περισσότερο, διαστολική αρτηριακή πίεση (DBP, ο κάτω αριθμός) άνω των 80 mm Hg ή και τα δύο .

Τα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των αναστολέων μετατροπής της αγγειοτασίνης (ACE), χρησιμοποιούνται συνήθως για τη μείωση των επιπέδων αρτηριακής πίεσης. Ωστόσο, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, συμπεριλαμβανομένων των διαιτητικών τροποποιήσεων, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων αρτηριακής πίεσης σε βέλτιστα εύρη και στη μείωση του κινδύνου καρδιακής νόσου.

 Εσπεριδοειδή
  • Τα εσπεριδοειδή , όπως το γκρέιπφρουτ, τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, μπορεί να έχουν ισχυρά αποτελέσματα μείωσης της αρτηριακής πίεσης. Είναι γεμάτα με βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ενώσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς σας μειώνοντας παράγοντες κινδύνου καρδιακών παθήσεων όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση.
  • Μια 5μηνη μελέτη που περιελάμβανε 101 Ιάπωνες γυναίκες έδειξε ότι η καθημερινή πρόσληψη χυμού λεμονιού σε συνδυασμό με το περπάτημα συσχετίστηκε σημαντικά με τη μείωση του SBP, αποτέλεσμα που οι ερευνητές απέδωσαν στην περιεκτικότητα των λεμονιών στο κιτρικό οξύ και στα φλαβονοειδή .
 Σολομός και άλλα λιπαρά ψάρια
  • Τα λιπαρά ψάρια είναι μια εξαιρετική πηγή λιπαρών ωμέγα-3 , τα οποία έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία της καρδιάς. Αυτά τα λίπη μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης μειώνοντας τη φλεγμονή και μειώνοντας τα επίπεδα των συστατικών που συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία που ονομάζονται οξυλιπίνες .
  • Η έρευνα έχει συνδέσει τις υψηλότερες προσλήψεις λιπαρών ψαριών πλούσιων σε ωμέγα-3 λιπαρών με τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης.

 Σπόροι κολοκύθας 
  • Οι σπόροι κολοκύθας μπορεί να είναι μικροί, αλλά συσκευάζουν μια γροθιά όσον αφορά τη διατροφή.
  • Είναι μια συμπυκνωμένη πηγή θρεπτικών ουσιών που είναι σημαντικές για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, συμπεριλαμβανομένου του μαγνησίου, του καλίου και της αργινίνης, ένα αμινοξύ που απαιτείται για την παραγωγή οξειδίου του αζώτου, το οποίο είναι απαραίτητο για τη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης .
  • Το λάδι σπόρου κολοκύθας έχει επίσης αποδειχθεί ότι είναι ένα ισχυρό φυσικό φάρμακο για την υψηλή αρτηριακή πίεση. Μια μελέτη σε 23 γυναίκες διαπίστωσε ότι η συμπλήρωση με 3 γραμμάρια ελαίου σπόρου κολοκύθας την ημέρα για 6 εβδομάδες οδήγησε σε σημαντικές μειώσεις του SBP, σε σύγκριση με μια ομάδα εικονικού φαρμάκου .

Ακολουθεί βίντεο για την διατροφή

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ