Κόπωση ενέργεια: Πώς να αισθάνεστε λιγότερο κουρασμένος κατά τη διάρκεια της ημέρας

Εάν η κόπωση σας είναι νέα, συνοδευόμενη από άλλα συμπτώματα, ή είναι τόσο σοβαρή που δεν μπορείτε να λειτουργήσετε κανονικά, ξεκινήστε με μια επίσκεψη στο γιατρό σας. Αν έχεις ένα καθαρό πιστοποιητικό υγείας, αλλά ακόμα και να πέσεις στον τοίχο κόπωσης τις περισσότερες μέρες, δεν χρειάζεται να αποδεχθείς την εξάντληση ως κανονική. Εξακολουθείτε να μπορείτε να κάνετε αλλαγές που θα αυξήσουν το ενεργειακό σας επίπεδο.

Είναι προφανές ότι ο πολύ λίγος ύπνος θα σας αφήσει κουρασμένους. Αν συχνά κοιμάσαι λιγότερο από 7 ώρες τη νύχτα, δεν είναι πιθανό να είσαι εξαντλημένος. κινδυνεύετε επίσης να αντιμετωπίσετε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως κατάθλιψη, απώλεια βάρους κ.α Ο πολύ μικρός ύπνος είναι η πιο συνηθισμένη αιτία εξάντλησης. Αλλά κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι ο συνήθης ύπνος περισσότερες από εννέα ώρες κάθε βράδυ αυξάνει επίσης τον κίνδυνο για παχυσαρκία, διαβήτη και πονοκεφάλους. Το γέλιο είναι είναι μία από τις καλύτερες ενεργειακές τροφοδοσίες και δεν σας κοστίζει τίποτα. Δείτε μια αστεία ταινία, διαβάστε ένα αστείο μυθιστόρημα ή την αγαπημένη σας ταινία κόμικ, ή καλέστε εκείνο το φίλο που πάντα τα σπάει.

Ασχοληθείτε καθημερινά με μια αγαπημένη δραστηριότητα, ακόμη και για μικρό χρονικό διάστημα. Διαβάστε, κήπο ή ακούστε τα αγαπημένα σας τραγούδια. ό,τι σε κάνει να νιώθεις καλά. Ενισχύστε τη διάθεσή σας. Το άγχος, η αρνητικότητα και η κατάθλιψη είναι τεράστια πηγή ενέργειας. Εάν σας κατακλύζουν οι ζοφερές σκέψεις, μπορεί να χρειαστείτε επαγγελματική βοήθεια για να κουνήσετε τα σύννεφα. Αλλά για καθημερινό άγχος και μπλουζ, δοκιμάστε οποιοδήποτε από τα παρακάτω.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here