Ακαταστασία: Πώς επηρεάζει την ψυχική μας υγεία

Ζούμε σε μια υλιστική κουλτούρα, όπου η κοινωνία μας διδάσκει ότι όσο περισσότερα πράγματα έχουμε, τόσο πιο ευτυχισμένοι πρέπει να είμαστε, όταν στην πραγματικότητα αυτή η ακαταστασία μπορεί να προκαλέσει στάσιμη ενέργεια και πολύ άγχος. Ανεξέλεγκτες καταναλωτικές παρορμήσεις, συναισθηματική προσκόλληση σε πράγματα, συναισθηματικές ανησυχίες, φόβος για το να ξεφορτωθούμε πράγματα, η ανάγκη να κρατήσουμε τις μνήμες του παρελθόντος είναι μερικοί από τους πολλούς λόγους για τους οποίους τείνουμε να εμφυτεύουμε τα υπάρχοντά μας στα συναισθήματά μας.

Το να πετάμε πράγματα μπορεί συχνά να είναι οδυνηρό και μπορεί να είναι αντιπροσωπευτικό του να ξεχνάμε το παρελθόν και να εγκαταλείπουμε το μέλλον μας, έτσι συχνά βασιζόμαστε σε πράγματα με την ελπίδα ότι θα γίνουν χρήσιμα μια μέρα όταν στην πραγματικότητα θα προσθέσουν στο ψυχικό και συναισθηματικό μας άγχος. Σύμφωνα με το λεξικό, η ακαταστασία ορίζεται ως κάτι ακατάλληλο ή υπερσυμπληρωμένο με αντικείμενα. Αναφέρεται επίσης σε κατάσταση ή κατάσταση σύγχυσης. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, η ακαταστασία είναι κάτι παραπάνω από ανικανότητα και πάρα πολλά φυσικά αντικείμενα, καθώς η ακαταστασία μπορεί επίσης να αναφέρεται σε συναισθηματικές και ψυχικές “αποσκευές”. 

Παλιές συνήθειες, δυσαρέσκεια, συννεφιασμένες σκέψεις, ακατάστατες σχέσεις, οικονομικά ανεξόφλητα χρέη, ένα σπασμένο βάζο, τζιν που δεν ταιριάζουν πλέον, ή οποιοδήποτε άλλο “πράγμα” που πρέπει να διαχειριστείς, δημιουργούν ακαταστασία. Όλη αυτή η σωματική, ψυχική και συναισθηματική ακαταστασία μπορεί να συμβάλει στην ανικανότητα να σκεφτόμαστε με σαφήνεια, που μπορεί να συμβάλει στο άγχος και τη χαμηλή ενέργεια. Η ακαταστασία μπορεί να κάνει δύσκολη την εκτέλεση εργασιών, την εύρεση όσων χρειάζεστε και την ομαλή και αποδοτική ζωή σας. Όταν ξοδεύουμε χρόνο κάθε μέρα ψάχνοντας μπορούμε να γίνουμε ξέφρενοι και αγχωμένοι, επιτρέποντας σε αυτή την αρνητική καθημερινή ενέργεια να συσσωρευτεί με τον καιρό.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here