Μυρτώ της Πάρου: Εννιά χρόνια απο το φρικτό έγκλημα – Το παράπονο της μάνας


Εννιά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που η ζωή της άτυχης Μυρτούς άλλαξε για πάντα. Στις 22 Ιουλίου του 2012 βρισκόταν με την οικογένειά της στην Πάρο και εκείνη τη μέγα επισκέφθηκε τη Χρυσή Ακτή.

Κάποια στιγμή η κοπέλα απομακρύνθηκε για λίγο από τη μητέρα της και πήγε προς τα βράχια. Άκουγε μουσική με ακουστικά και έτσι δεν αντιλήφθηκε τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς, ο οποίος την πλησίασε και, αφού της άρπαξε το κινητό της, τη βίασε. Κατόπιν προσπάθησε να τη σκοτώσει χτυπώντας το κεφάλι της στα βράχια. Μετά πήρε μια πέτρα και άρχισε να τη χτυπά την κοπέλα μέχρι που έχασε τις αισθήσεις της. Έκτοτε βρίσκεται καθηλωμένη σε κρεβάτι με ποσοστό αναπηρίας 100%.

Εννιά χρόνια μετά, η μητέρα της, Μαίρη Κοτρώτσου, συγκινημένη μιλάει στο DEBATER για την κατάσταση της υγείας της αλλά και για τα περιστατικά βίας κατά γυναικών που έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας τον τελευταίο καιρό.

Πως είναι σήμερα η Μυρτώ

«Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι έχει περάσει ο άμεσος κίνδυνος ζωής που υφίστατο τουλάχιστον τον πρώτο 1,5 χρόνο ζωής άμεσα. Δυστυχώς δεν είμαστε και στην καλύτερη κατάσταση, γιατί ήδη έχει πνευμονία, όταν συνήθως παρουσιάζεται ένα πρόβλημα στα άτομα που είναι κλινήρης, εμφανίζονται και άλλα προβλήματα αλυσιδωτά. Ένα τέτοιο άτομο αντιμετωπίζει ένα μεγάλο κίνδυνο, όσο και να το αγαπάς, όσο και να το φροντίζεις, όσο και να το προσέχεις», λέει.

Πηγή Debater.gr



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ