Κορονοϊός: Πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία του Υπουργείου Υγείας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό


Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής υπερψήφισαν την τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων με ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να τάσσονται υπέρ και τα υπόλοιπα κόμματα να καταψηφίζουν.

Σύμφωνα με την τροπολογία «εμβολιάζεται υποχρεωτικά κατά του κορονοϊού, όλο το προσωπικό (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό) των ιδιωτικών και δημόσιων μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία, των ιδιωτικών και δημόσιων δομών υγείας (διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης, κλινικές, νοσοκομεία, δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μονάδες νοσηλείας, διαγνωστικά κέντρα και Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, αλλά και του ΕΚΑΒ».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη ρύθμιση εξαιρούνται από την υποχρέωση να εμβολιαστούν όσοι έχουν νοσήσει και διάστημα έξι μηνών από τη νόσηση και όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου.

Με την ίδια τροπολογία προβάλεται η πρόσληψη με τρίμηνη σύμβαση άλλων εργαζομενων που θα «αντικαταστήσουν» όσους αρνηθούν να εμβολιαστούν, ενώ προβλέπεται και παράταση της τρίμηνης σύμβασης για τρεις ακόμη μήνες. Τέλος, με νομοτεχνική βελτίωση δόθηκε εξουσιοδότηση στον Υπουργό Υγείας να εντάξει στο μέλλον κι άλλες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες στον υποχρεωτικό εμβολιασμό με υπουργική απόφαση και χωρίς την ανάγκη ψήφισης από τη Βουλή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ