Σεξ συχνότητα: Πόσο συχνά είναι φυσιολογικό να κάνουμε σεξ

Οι ανησυχίες σχετικά με τη σεξουαλική συχνότητα είναι τόσο συχνές επειδή είναι εύκολο να ποσοτικοποιηθούν. είναι πιο εύκολο να μετράτε πόσες φορές κάνετε σεξ σε μια δεδομένη εβδομάδα, μήνα ή έτος από ό, τι είναι να υπολογίσετε πόσο συχνά μπορεί να αισθάνεστε σαν να κάνετε σεξ. Αυτό μας διευκολύνει να χρησιμοποιούμε τη συχνότητα ως δείκτη για την υγεία των σεξουαλικών σχέσεων, παρόλο που αυτό μπορεί να είναι παραπλανητικό. Η συχνότητα δεν είναι η ίδια για όλους και δεν μπορείτε να συγκρίνετε τη σεξουαλική σας ζωή χωρίς να λάβετε υπόψη το πλαίσιο.

Όσον αφορά το σεξ, δεν υπάρχει πράγματι «κανονικό». Μπορεί να σας βοηθήσει να ρωτήσετε τον εαυτό σας αυτές τις τρεις ερωτήσεις για να μάθετε εάν η σεξουαλική σας συχνότητα μπορεί να σας πει κάτι σχετικά με την πραγματική ποιότητα της σεξουαλικής σας ζωής.

  1. Ποιο είναι το φυσιολογικό σας;

Οι σχέσεις αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου για πολλούς λόγους, αλλά τα περισσότερα ζευγάρια τείνουν να μπαίνουν σε κάποιο ρυθμό. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τι είναι φυσιολογικό για εσάς στη σχέση σας. Κάνετε σεξ περισσότερο ή λιγότερο συχνά; Έχει αλλάξει κάτι για να οδηγήσει σε αυτήν την αλλαγή; Απλώς αναγνωρίστε ποιος είναι ο ρυθμός της σχέσης σας, ώστε να μπορείτε να πείτε πότε ξεφεύγει από την τροχιά και, το σημαντικότερο, να ξέρετε να το μεταφέρετε στον σύντροφό σας για να επιστρέψετε στο προσκήνιο.

  1. Τι άλλο συμβαίνει;

Πολλά πράγματα μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική συχνότητα. Οι μεταβατικές περίοδοι είναι ιδιαίτερα δύσκολες στη σεξουαλική μας ζωή: η μετάβαση στην πατρότητα, η μετάβαση σε μια νέα πόλη, η μετάβαση στη συγκατοίκηση κ.λπ. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η μετάβαση στην πατρότητα δεν είναι τόσο δύσκολη για τη σεξουαλική ικανοποίηση, αλλά επηρεάζει τη συχνότητα, επειδή οι σύντροφοι πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τη σεξουαλική οικειότητα για να είναι λιγότερο επικεντρωμένοι στους παραδοσιακούς ορισμούς του σεξ.

  1. Είστε ικανοποιημένοι;

Μελέτες έχουν δείξει ότι η ποιότητα είναι πολύ πιο σημαντική από την ποσότητα. Έτσι, ακόμα και αν έχετε χαμηλότερη σεξουαλική συχνότητα, είναι χρήσιμο να εξετάσετε πόσο ικανοποιητική είναι κάθε μία από αυτές τις σεξουαλικές επαφές. Εάν παίρνετε μεγάλη ικανοποίηση από κάθε σεξουαλική επαφή, μπορεί να μη χρειάζεστε την ίδια συχνότητα με κάποιον που έχει λιγότερη ικανοποίηση αλλά μεγαλύτερη συχνότητα.

Τώρα, παρόλο που έχω περάσει όλο αυτό το χρόνο για να δείξω γιατί η συχνότητα δεν έχει σημασία, δημοσιεύτηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη χρυσή τυπική συχνότητα εντός της οποίας συμβαίνει η ευτυχία. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι όταν τα ζευγάρια κάνουν σεξ περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα, η σεξουαλική ευεξία δεν αυξάνεται. Ωστόσο, ζευγάρια που έκαναν σεξ λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα παρουσίασαν μείωση της ευημερίας τους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here