Βουλή: Νέα «κόντρα» Φίλη- Κεραμεως – Πιπιλή


Διαξιφισμοί και ένταση επικρατούν για δεύτερη ημέρα στη συνεδρίαση της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Για «χυδαία» επίθεση του Νίκου Φίλη σε βάρος της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως έκαναν λόγο οι βουλευτές της ΝΔ, με την ίδια την υπουργό να αναφέρει ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε την ευθιξία να ζητήσει συγγνώμη. Ωστόσο, ο κ. Φίλης αντέτεινε ότι η επίθεση αφορούσε προσωπικά την κυρία Κεραμέως και όχι την οικογένειά της.

Υπενθυμίζεται, ότι στη χθεσινή συνεδρίαση ο κ. Φίλης είχε πει απευθυνόμενος στην κα Κεραμεως: «Λυπάμαι. Έχετε δύο μικρά παιδιά που όταν μεγαλώσουν θα μάθουν ότι όταν ήταν μικρά η μητέρα τους κατέσφαξε τουλάχιστον 20.000 18χρονα παιδιά από τα πανεπιστήμια».

Στη σημερινή συνεδρίαση το θέμα επανέφερε η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, η οποία έκανε λόγο για «χυδαία, κακοποιητική και απολίτιστη η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του εισηγητή του Νίκου Φίλη», με τον τελευταίο να ζητά να διαγραφούν από τα πρακτικά όσα «ανοίκεια» ακούστηκαν σε βάρος του.

«Αν δεν διαγραφούν θα συνεχίσω να μιλώ και να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου. Τίποτα από όσα κατήγγειλε η κα Πιπιλή δεν συνέβη εδώ και δεν καταγγέλθηκαν ούτε από την υπουργό. Δεν υπήρξε επίθεση στα μέλη της οικογενείας της υπουργού αλλά στην ίδια προσωπικά.Καταλαβαίνω γιατί γίνεται αυτή η προπαγάνδα» ανέφερε ο κ. Φίλης.
Παρέμβαση στο θέμα έκανε η υπουργός Νικη Κεραμέως, εξηγώντας πως δεν σκόπευε να επαναφέρει το χθεσινό θέμα, αλλά από τη στάση του πως δεν έχει αντιληφθεί όσα είπε.

«Προς έκπληξή μου διαπιστώνω ότι παίρνετε δρόμο όλο και πιο ολισθηρό. Νομοθετούμε για την παιδεία και ταυτόχρονα η στάση της αντιπολίτευσης αποτελεί τρανό παράδειγμα προς αποφυγή για τα νέα παιδιά. Τι δεν πρέπει να μαθαίνουμε στα παιδιά. Απάντησα με ηρεμία στον κ. Φίλη αν και δεν είχα αντιμετωπίσει ποτέ στο παρελθόν ανάλογη επίθεση. Ο κ. Φίλης δεν ζήτησε ούτε μια συγγνώμη. Είπε ότι δεν έχει αντίρρηση να διαγραφούν απ τα πρακτικά όσα είπε. Και σήμερα πάλι δεν ζήτησε συγγνώμη. Το πιο συγκλονιστικό – και κοιτώ κυρία Τζούφη και κυρία Αναγνωστοπούλου – είναι αν έχετε την ευθιξία να πείτε μια κουβέντα.

Όλος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάτω τα μάτια . Τα αποδέχεστε όσα είπε ο κ. Φίλης; Το χειρότερο είναι ότι ο κ. Φίλης πήρε τον λόγο και ζήτησε να διαγραφούν όσα είπε η κα Πιπιλή. Εδώ ξεπεράσαμε όσα γνωρίζουμε Δεν περίμενα ποτέ τέτοιο ολισθηρό δρόμο. Οι δήθεν δικαιωματιστές του σύριζα θα πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα καθίσουν στο μάθημα δεξιοτήτων. Έχουμε πολιτικές διαφωνίες αλλά υπάρχει και ένα όριο. Μην απορείτε μετά για τον υποβιβασμό των γυναικών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ