Εκπληκτικά οφέλη για την υγεία το θαλασσινού νερού

Τα οφέλη για την υγεία από το θαλάσσιο νερό τεκμηριώθηκαν ευρέως τον 18ο και 19ο αιώνα όταν οι Άγγλοι γιατροί άρχισαν να συνταγογραφούν ωκεάνια λουτρά για να βοηθήσουν στη θεραπεία των συνθηκών που χαρακτηρίζονταν ως “μελαγχολία” και “χολή” οι οποίες, σύμφωνα με την Washington Post, θεωρήθηκαν ως “υπερβολική μαύρη χολή που έκανε τους ανθρώπους εσωστρεφείς, καταθλιπτικούς, επιφυλακτικούς. Αυτές τις μέρες, πολλοί Αυστραλοί περνούν τις περισσότερες καλοκαιρινές διακοπές στον ωκεανό – τα κορμιά μας καλυμμένα με λεπτή επίστρωση λευκής άμμου και τα μαλλιά μας δυσνόητα από το αλάτι. Αλλά, αν και γνωρίζουμε ότι οι διακοπές στην παραλία είναι καλές για την ψυχή, ποια είναι τα αποδεδειγμένα οφέλη υγείας που προέρχονται από τη θάλασσα;

  • Να βρεθείς κλεισμένος άνοιξη από πυρετό; Ίσως είναι ώρα να κατευθυνθούμε προς τον ωκεανό. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ρινική πλύση(όταν ξεπλύνετε τη μύτη σας με ένα αλμυρό διάλυμα όπως το νερό των ωκεανών) μπορεί να βοηθήσει τόσο στη φλεγμονή όσο και στη λοίμωξη των ιγμορείων.
  • Αναπνευστικό σύστημα. Δεν χρειάζεται καν να βυθιστείτε στο νερό του ωκεανού για να αποκομίσετε τα οφέλη του. Μια αυστραλιανή μελέτη, η οποία εξέτασε τα οφέλη του αλατώδους αέρα στους επιφανείς που πάσχουν από κυστική ίνωση, διαπίστωσε ότι ο αλατώδης αέρας βοήθησε στην κάθαρση των πνευμόνων των ασθενών, με ορισμένους από τους συμμετέχοντες στη μελέτη να μειώνουν ακόμη και την εξάρτησή τους από ορισμένα αντιβιοτικά.

Δέρμα. Το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας που επίσης μπορεί να ωφεληθεί από το αλατόνερου είναι και το δέρμα.  Το Τμήμα Δερματολογίας του Πανεπιστημίου του Kiel μελέτησε τα οφέλη του μαγνησίου, το οποίο είναι ένα κοινό ορυκτό στο θαλάσσιο νερό, και διαπίστωσε ότι όχι μόνο βελτιώνει την τραχύτητα του δέρματος και τη φλεγμονή, αλλά ενυδατώνει και υγραίνει το δέρμα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here