Καλή διάθεση: Τα οφέλη του γέλιου

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλές καταστάσεις που προκαλούν θλίψη, αλλά είναι πολύ ωφέλιμο να ενισχύσουμε τις στιγμές του γέλιου μας. Στην πραγματικότητα, έχουμε γύρω μας ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων που μας επιτρέπουν να γελάμε και να γελάμε δυνατά, χωρίς να γνωρίζουμε ότι το κάνουμε.

Τι συμβαίνει όταν γελάμε; Εφόσον είμαστε περίπου 5 μήνες ή και λιγότερο, όταν γελάμε εκκρίνουμε τις ενδορφίνες κατά σειρά του εγκεφάλου. Αυτές οι ενδορφίνες δρουν με παρόμοιο αποτέλεσμα με εκείνο της μορφίνης, οπότε η ζωτική μας ισορροπία το εκτιμά. Όταν συμβαίνει αυτό το φαινόμενο, η αρνητική ενέργεια οδηγεί σε μια θετική σκέψη. Και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να είμαστε σε θέση να μεταδώσουμε θετικότητα σε άλλο άτομο με το γέλιο μας. Το γέλιο φέρνει πολλά οφέλη από μια πολύ διαφορετική φύση: συναισθηματική, συναισθηματική, σωματική, ψυχολογική.

Γιατί πρέπει να γελάτε;

  • Επειδή η υγεία μας βελτιώνεται όταν γελάμε πραγματικά: το γέλιο ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, είναι ευεργετικό για τους πνεύμονες, τον εγκέφαλο και βοηθά ακόμη και στην πρόληψη καρδιακών προσβολών. Χάρη στο γέλιο, οι μύες μας χαλαρώνουν και η αρτηριακή πίεση μειώνεται.
  • Επειδή το γέλιο βοηθά στην καύση θερμίδων και βελτιώνει την ημέρα μας: ναι, αν θέλουμε να μειώσουμε τις θερμίδες μας, ένα καλό σχέδιο να προσθέσουμε στη διατροφή μας είναι να γελάσουμε. Όχι μόνο θα μειώσουμε τις θερμίδες αλλά θα κοιμηθούμε καλύτερα και το δέρμα μας θα είναι πιο ήπια.
  • Επειδή το γέλιο καταστέλλει τις αρνητικές σκέψεις και ενισχύει τη φαντασία μας. Το αυθόρμητο γέλιο αυξάνει τη δημιουργικότητά μας χάρη στην απελευθέρωση της έντασης.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here