Κορωνοϊός ΗΠΑ: Ο καλός εξαερισμός μπορεί να μειώσει την έξαπλωση του ιού

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να καθοδηγήσουν και να ενθαρρύνουν τη βελτιωμένη κυκλοφορία του αέρα στα κτίρια – ειδικά στα σχολεία – προκειμένου να συνδράμουν στην πρόληψη της εξάπλωσης του κορονωϊού, λένε ειδικοί στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, το CDC δεν έχει δώσει αρκετή προσοχή στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο εξαερισμός στην εξάπλωση του ιού – ή τη μείωση του.

Τα σχολεία θα πρέπει να ξοδέψουν πόρους για τη βελτίωση της ροής του αέρα χρησιμοποιώντας συστήματα HVAC, αυτόνομα συστήματα φιλτραρίσματος αέρα HEPA ή ακόμα και ανοίγοντας παράθυρα, εάν οι μαθητές, οι δάσκαλοι και το προσωπικό επιστρέψουν με ασφάλεια στη σχολική μάθηση το φθινόπωρο, λένε οι ειδικοί.

“Η κατάσταση του εξαερισμού στα σχολεία των Ηνωμένων Πολιτειών αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά ανεπαρκής”, δήλωσε ο Richard Corsi, πρύτανης του Κολλεγίου Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Πόρτλαντ, σε φόρουμ που διοργανώθηκε από το Κέντρο Υγείας του Johns Hopkins στο Bloomberg, Σχολή Δημόσιας Υγείας, αυτήν την εβδομάδα.

“Αυτή τη στιγμή, τα σχολεία αναζητούν το CDC και δεν λαμβάνουν απαντήσεις στα θέματα για τα οποία γίνεται λόγος”, προσέθεσε ο Corsi, ο οποίος είπε επίσης ότι έχει ενημερώσει τα σχολεία πως πρέπει να βελτιώσουν τον εξαερισμό και η απάντησή τους ήταν ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη καθοδήγηση στον ιστότοπο του CDC.

Το CDC προτείνει, ωστόσο, στα σχολεία να σκεφτούν βελτιώσεις εξαερισμού. Ειδικότερα το CDC αναφέρει σε σχετική καθοδήγησή του: “Εξετάστε τις αναβαθμίσεις ή βελτιώσεις του συστήματος εξαερισμού και άλλα βήματα για να αυξήσετε την παροχή καθαρού αέρα και να αραιώσετε πιθανούς ρύπους στο σχολείο. Λάβετε συμβουλές από έμπειρους επαγγελματίες θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC) όταν εξετάζετε αλλαγές σε συστήματα και εξοπλισμό HVAC”. Επισημαίνει επίσης την καθοδήγηση που δημοσιεύτηκε από την Αμερικανική Εταιρεία Μηχανικών Θέρμανσης, Ψύξης και Κλιματισμού. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό, συμφώνησαν οι ειδικοί.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here