Συντροφικές σχέσεις: Τα τρία χαρακτηριστικά της αληθινής αγάπης

Έρωτας. Ο Έρωτας είναι το αίσθημα έλξης προς τον άλλο, η σεξουαλική επιθυμία , η κατοχή, η τρέλα, η παθιασμένη αγάπη. Το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτό το στοιχείο είναι ο SELF που λαχταρά, που λαχταρά, που απαιτεί, που επιθυμεί. Το άλλο άτομο, ΕΣΕΙΣ, δεν είναι αρκετό για να είναι θέμα. Είναι η πιο εγωιστική πτυχή της αγάπης που μεταφράζεται σε «Θέλω να σε κατέχω», «Σε θέλω για τον εαυτό μου».

Φιλία.  Υπάρχει μια ένωση μεταξύ ΕΓΩ και ΕΣΥ, αν και δεν είναι πλήρης. Κατανοούμε τη Φιλία ως φιλία και η φιλία ως τρόπο αγάπης μέσα από την αγάπη και τον θαυμασμό των φίλων. Το κεντρικό συναίσθημα είναι η χαρά του κοινού, της αμοιβαιότητας, της καλής στιγμής με το άλλο άτομο και της ηρεμίας. Πρόκειται για κοινά έργα με το άτομο που αγαπάτε , για να γίνετε φίλοι με αναταραχές, παιχνίδια και χιούμορ. Νιώστε χαρά που το άλλο υπάρχει, όπως συμβαίνει με φίλους. Η πίστη είναι η κύρια αξία της φιλίας. Δεν έχει να κάνει με τη σκέψη ακριβώς όπως το άλλο άτομο: η ιδέα είναι ότι οι διαφορές μπορούν να ενισχύσουν τη σχέση.

Η αγάπη είναι ανιδιοτελής αγάπη, τρυφερότητα, λιχουδιά, μη βία. Δεν πρόκειται για τον ερωτικό εαυτό που καταστρέφει τα πάντα, ούτε τον εαυτό και τον φιλικό έρωτα, αλλά την αγάπη της παράδοσης, χωρίς εγωισμό. Φροντίζει το άλλο, ότι ο πόνος τους μας πονάει, αναζητώντας το καλό του αγαπημένου.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here