Τελετή έναρξης Ολυμπιακών αγώνων: Η Ναόμι Οσάκα άναψε την Ολυμπιακή φλόγα [vid, pic]


Από τα χέρια της Ναόμι Οσάκα, άναψε ο Βωμός στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο, κατά την επίσημη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Γιαπωνέζα πρωταθλήτρια του τένις (Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη) έγινε η τελευταία λαμπαδηδρόμος και μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα στο Βωμός στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο. Σημειώνεται ότι η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων εκκίνησε το ταξίδι της πριν από περίπου 1,5 χρόνο από την Αρχαία Ολυμπία.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

Η σταρ του τένις άναψε σήμερα τον Βωμό που θα καίει καθόλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ως την Κυριακή 8 Ιουλίου.

Οι Ολυμπιονίκες Τανταχίρο Νομούρα (χρυσό μετάλλιο στο τζούντο στους Αγώνες του 1996, του 2000 και του 2004) και η Σαόρι Γιοσίντα (τρία χρυσά μετάλλια στην πάλη, το 2004, το 2008 και το 2012, καθώς και ένα ασημένιο το 2016) έφεραν τη Φλόγα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο. Ακολούθως, την παρέδωσαν στους τρεις θρύλους του ιαπωνικού μπέιζμπολ, τον Σιγκέο Ναγκασίμα, τον Σανταχάρου Οχ και τον Χιντέκι Ματσούι, κι από εκεί η Φλόγα πέρασε στα χέρια ενός γιατρού και μίας νοσοκόμας, σε μία κίνηση συμβολισμού και ευγνωμοσύνης προς τους υγειονομικούς που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν αδιάκοπα τη μάχη με την Covid παγκόσμια.

Ακολούθησε η Γουακάκο Τσουτσίντα, μία αθλήτρια που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Τόκιο τον επόμενο μήνα. Η αθλήτρια μετέφερε τη Φλόγα στο κέντρο του Ολυμπιακού Σταδίου, ώστε να την παραδώσει σε έξι παιδιά προερχόμενα από τις Περιφέρειες Ιουάτε, Μιγιάγκι και Φουκουσίμα. Σημειώνεται ότι αυτές είναι περιοχές που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε το 2011.

Αφού τα παιδιά κράτησαν για λίγο το καθένα την Ολυμπιακή Φλόγα, την παρέδωσαν στη Ναόμι Οσάκα, ίσως την πλέον αναγνωρίσιμη παγκοσμίως αθλήτρια της Ιαπωνίας. Η 23χρονη σταρ του τένις αργά-αργά ανέβηκε τα σκαλιά προς τον Βωμό, που αποκαλύφθηκε μέσα από μία σφαίρα μεταλαμπαδεύοντας το φως της Ιερής Φλόγας. Αυτή ήταν επίσημα η στιγμή που έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ