Κορονοϊός – Παπαευαγγέλου: Είχαμε πολλές μικρές πυρκαγιές – Τι είπε για τις συγκεντρώσεις σε σπίτια

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας μίλησε για την πορεία της πανδημίας στη χώρα

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στο επιδημιολογικό φορτίο, τονίζοντας ότι αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Από τα συνολικά 1.790 ημερήσια κρούσματα στην επικράτεια, τα 790 εντοπίζονται στην Αττική, τα 150 στη Θεσσαλονίκη, τα 122 στην Αχαΐα και τα 167 στον Πειραιά, ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την έναρξη της ενημέρωσης.

«Το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια αυξήθηκε την τελευταία εβδομάδα, με τον κυλιόμενο μέσο όρο επτά ημερών να ανέρχεται σε 1.500 κρούσματα κορωνοϊού ανά ημέρα. Αύξηση εμφάνισε και ο συνολικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια που υπολογίζεται στα 12.000 περιστατικά», σημείωσε.

«Η διασπορά του ιού παρουσιάζει αυξητική τάση. Η πίεση στο ΕΣΥ στην Αττική είναι εμφανής. Στην Αττική υπάρχει μεγάλη αύξηση, στον Πειραιά και στον Δυτικό Τομέα Αθηνών. Είχαμε πολλές μικρές πυρκαγιές», ανέφερε η κυρία Παπαευαγγέλου, επισημαίνοντας ότι παρατηρούνται πολλές μικρές συρροές κρουσμάτων από συγκεντρώσεις σε σπίτια.

Περισσότερα σε λίγο…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here