«Στην Τουρκία κυβερνά η Μαφία»: Τι λέει η δημοσιογράφος- στόχος των πρακτόρων του Ερντογάν


Η αυτοεξόριστη Τουρκάλα δημοσιογράφος Αρζού Γιλιντίζ μίλησε για τις απειλές που δέχτηκε, στον απόηχο της κυκλοφορίας λίστας θανάτου 21 αντιφρονούντων.

Για τις απειλές που δέχτηκε μίλησε στο Open η Αρζού Γιλντίζ, αυτοεξόριστη Τουρκάλα δημοσιογράφος που βρίσκεται σε λίστα θανάτου 21 αντιφρονούντων που ζουν στην Ευρώπη, η οποία κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η λίστα κυκλοφόρησε μετά τον ξυλοδαρμό Τούρκου δημοσιογράφου στο Βερολίνο, ο οποίος, όπως κατήγγειλε ο ίδιος, έγινε από Τούρκους πράκτορες.

«Δημιούργησαν μια λίστα για να δείξουν τους ανθρώπους που θέλουν να σκοτώσουν» είπε η Γιλντίζ. «Είμαι η μοναδική γυναίκα στη λίστα θανάτου. Εγώ έκανα μόνο δημοσιογραφική δουλειά».

«Χθες, η γερμανική αστυνομία πήγε στο σπίτι ενός Τούρκου δημοσιογράφου και τον προειδοποίησαν ότι πρέπει να προσέχει γιατί βρίσκεται σε αυτή τη λίστα και… αυτή η λίστα είναι αληθινή».

«Όταν ήμουν στην Τουρκία έγραφα για σκάνδαλα διαφθοράς. Μου έβαλαν την ταμπέλα ότι είμαι μέλος θρησκευτικής οργάνωσης ή όπως λένε εκείνοι ‘τρομοκρατικής οργάνωσης’. Εγώ δεν έχω όπλο και δεν υποστηρίζω αυτή την ιδεολογία. Δεν ξέρω τι μπορεί να μου συμβεί αύριο, γιατί δεν έχουν κανένα όριο», είπε.

Ερωτηθείσα για το πού μπορεί να φτάσει ο αυταρχισμός του Ερντογάν, είπε πως «η Τουρκία διαπράττει έγκλημα απέναντι στην ανθρωπότητα. Η καρδιά μου έχει ραγίσει για όλους όσους έχουν μείνει πίσω. Χρησιμοποιούν ως όπλο την θρησκεία και τον ακραίο εθνικισμό. Αυτό τους βοηθάει να κάνουν τους ανθρώπους να πιστέψουν ότι αυτοί κάνουν το σωστό και ότι είναι ήρωες. Οι δικαστές είναι σαν στρατιώτες του Ερντογάν και του συστήματος του. Στην Τουρκία κυβερνά η μαφία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ