Αιθέριο έλαιο λεβάντας: Aποδεδειγμένα οφέλη της χρήσης ελαίου λεβάντας στο δέρμα [vid]


Η χρήση ελαίου λεβάντας για το δέρμα αποτελεί παραδοσιακή πρακτική αρωματοθεραπείας λόγω των ισχυρών ενυδατικών, αντιβακτηριακών και αντισηπτικών ιδιοτήτων του εν λόγω αιθέριου ελαίου. Το έλαιο λεβάντας βοηθά στην πρόληψη της εξάπλωσης της ακμής, στη μείωση της φλεγμονής του δέρματος, στην ταχεία επούλωση των πληγών, στην ανακούφιση των μικρών εγκαυμάτων και στη θεραπεία του εκζέματος. Το αιθέριο έλαιο έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για τις ικανότητες ανακούφισης του πόνου. Το χαλαρωτικό άρωμα της λεβάντας βοηθά επίσης στη μείωση των επιπέδων άγχους στο σώμα.

Ας δούμε τα πιο σημαντικά οφέλη της χρήσης ελαίου λεβάντας για το δέρμα.

  • Λάδι λεβάντας για ακμή

Το έλαιο λεβάντας είναι ένα από τα καλύτερα αιθέρια έλαια για τη θεραπεία της ακμής και των αποστημάτων καθώς έχει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορείτε να εφαρμόσετε λάδι λεβάντας αραιωμένο σε νερό στο δέρμα του προσώπου για να βοηθήσετε στην αποτοξίνωση του δέρματος, να θεραπεύσετε την ακμή, καθώς και να αποτρέψετε την επανεμφάνισή της. Εναλλακτικά, μπορείτε να συνδυάσετε λεβάντα και λάδι καρύδας και να εφαρμόσετε σε δέρμα με τάση ακμής.

  • Καταπραΰνει το έκζεμα και την ξηροδερμία

Σύμφωνα με το βιβλίο “The Illustrated Encyclopedia of Essential Oils” της Julia Lawless, το λάδι λεβάντας βοηθά στη θεραπεία του εκζέματος και του ξηρού δέρματος. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα από λάδι λεβάντας και jojoba για να ενυδατώσετε το δέρμα και να μειώσετε τον κνησμό.

Για μαλακές και απαλές φτέρνες, απλώστε ένα μείγμα λεβάντας και λάδι καρύδας στα πόδια σας και φορέστε ένα ζευγάρι καθαρές κάλτσες. Φορέστε τες όλη τη νύχτα και πλύνετε τα πόδια σας το πρωί.

  • Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Το έλαιο λεβάντας έχει αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες, όπως επιβεβαιώνεται από μια μελέτη σε ζώα που διεξήχθη από μια ομάδα Βραζιλιάνων ερευνητών. Αρκετές μελέτες έχουν διερευνήσει τις χαλαρωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες του ελαίου και έχουν αξιολογήσει ότι μπορεί να βοηθήσει στην ηρεμία του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς και να έχει μια χαλαρωτική ψυχική επίδραση.

Το έλαιο λεβάντας αναμεμιγμένο σε ένα λάδι φορέα όπως το λάδι καρύδας μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά για τη μείωση της φλεγμονής που προκαλείται λόγω μικρών εγκαυμάτων και δαγκωμάτων. Το λάδι μπορεί επίσης να βοηθήσει το μούδιασμα που προκαλείται από πονοκεφάλους, πονόδοντους, διαστρέμματα και πληγές.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ