Σεξουαλική Υγεία: Sex tips για την τρίτη ηλικία


Είναι απολύτως φυσικολογικό το σεξ να μην είναι ίδιο καθώς μεγαλώνετε. Ωστόσο, το σεξ και η οικειότητα μπορούν να συνεχίσουν να αποτελούν κομμάτι της ζωής σας με σημαντικά οφέλη στην ψυχική και σωματική υγεία.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη διατήρηση μιας υγιούς και ευχάριστης σεξουαλικής ζωής παρά την ηλικία:

  • Συζητήστε με τον/την σύντροφό σας

Ακόμα κι αν είναι δύσκολο να μιλήσετε για σεξ, το να μοιράζεστε ανοιχτά τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις ανησυχίες σας μπορεί να σας βοηθήσει να απολαύσετε το σεξ και την οικειότητα περισσότερο.

  • Επισκεφτείτε το γιατρό σας

Ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε χρόνιες παθήσεις και φάρμακα που επηρεάζουν τη σεξουαλική σας ζωή. Εάν έχετε πρόβλημα με τη διατήρηση της στύσης, ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με τις ενδεδειγμένες θεραπείες.

  • Δείτε έναν σεξουαλικό θεραπευτή

Ένας θεραπευτής μπορεί να βοηθήσει εσάς και τον/την σύντροφό σας με συγκεκριμένες ανησυχίες.

  • Ανασκευάστε τον ορισμό του σεξ

Η σεξουαλική συνουσία είναι ένας μόνο τρόπος για να έχετε μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Το άγγιγμα, το φιλί και κάθε άλλη οικεία επαφή μεταξύ των συντρόφων μπορούν επίσης να σας ανταμείψουν. Καθώς μεγαλώνετε, είναι φυσιολογικό για εσάς και τον σύντροφό σας να έχετε διαφορετικές σεξουαλικές ικανότητες και ανάγκες. Να είστε ανοιχτοί στην εύρεση νέων τρόπων απόλαυσης της σεξουαλικής επαφής και οικειότητας.

  • Προσαρμόστε τη ρουτίνα σας

Οι απλές αλλαγές μπορούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική σας ζωή. Αλλάξτε την ώρα της ημέρας που κάνετε σεξ και επιλέξτε τη στιγμή που έχετε την περισσότερη ενέργεια. Δοκιμάστε για παράδειγμα το πρωί – όταν ανανεώνεστε από έναν καλό ύπνο – και όχι στο τέλος μιας κουραστικής μέρας.

  • Μην παραλείπετε τα προκαταρκτικά

Επειδή καθώς μεγαλώνετε μπορεί να χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να ερεθιστείτε, δώστε προσοχή στα προκαταρκτικά. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής δοκιμάστε μια νέα στάση ή εξερευνήστε άλλους τρόπους σύνδεσης ρομαντικά και σεξουαλικά.

  • Μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια

Εάν έχετε χάσει τον/την σύντροφό σας, μπορεί να είναι δύσκολο να φανταστείτε να ξεκινήσετε μια άλλη σχέση – αλλά να θυμάστε πώς κανείς δεν ξεπερνά την ανάγκη για συναισθηματική εγγύτητα και οικειότητα παρά την ηλικία.

  • Φροντίστε τον εαυτό σας και μείνετε όσο πιο υγιείς
  1. Κάντε μια υγιεινή διατροφή
  2. Ασκηθείτε τακτικά.
  3. Μην πίνετε πολύ αλκοόλ.
  4. Μην καπνίζετε.
  5. Συμβουλευτείτε τακτικά το γιατρό σας, ειδικά εάν έχετε χρόνιες παθήσεις υγείας ή παίρνετε συνταγογραφούμενα φάρμακα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ