Αρτηριακή πίεση Γυναίκα: Οι γυναίκες πρέπει να παρακολουθούν την αρτηριακή πίεση διαφορετικά, σύμφωνα με νέα μελέτη

Εάν είστε γυναίκα, οι γιατροί μπορεί να χρησιμοποιούν λάθος τρόπο μέτρησης της αρτηριακής σας πίεσης, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 15 Φεβρουαρίου στο περιοδικό Circulation. Η έρευνα εξετάζει τον πρώτο αριθμό, τη συστολική αρτηριακή πίεση, η οποία δείχνει πόση πίεση δημιουργεί το αίμα σας στα τοιχώματα της αρτηρίας σας όταν χτυπά η καρδιά.

Ενώ λιγότερο από 120 χιλιοστά ανά υδράργυρο μπορεί να είναι εντός του φυσιολογικού εύρους για τους άνδρες, η στοχευμένη συστολική αρτηριακή πίεση για τις γυναίκες πρέπει να είναι μικρότερη από 110 χιλιοστά ανά υδράργυρο, σύμφωνα με τη μελέτη.

Οι καρδιακές παθήσεις είναι η μεγαλύτερη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ. Και “αυτά τα αποτελέσματα αλλάζουν τον τρόπο που πρέπει να δούμε τι θεωρείται φυσιολογική αρτηριακή πίεση για τις γυναίκες”, δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης, Dr. Susan Cheng, που είναι διευθύντρια του Ινστιτούτου Έρευνας για την Υγιή Γήρανση στο Smidt Heart της σχολής Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ.

“Σκεφτόμαστε για την κανονική αρτηριακή πίεση σε άτομα με την υπόθεση ότι οι άνδρες και οι γυναίκες είναι ίδιοι, όταν στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο διαφορετικοί από ό, τι συνειδητοποιούσαμε ως τώρα”, δήλωσε η Δρ. Τσενγκ, ο οποία είναι επίσης αναπληρώτρια καθηγήτρια καρδιολογίας στο ινστιτούτο Cedars-Sinai του Λος Άντζελες.

Η μελέτη εξέτασε τις μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης για πάνω από 27.000 συμμετέχοντες. Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι στην περίπτωση των γυναικών επίπεδα που υπερέβαιναν τα 110 χιλιοστά ανά υδράργυρο συσχετίστηκαν με κίνδυνο εμφάνισης οποιουδήποτε τύπου καρδιαγγειακής νόσου – συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής προσβολής, της καρδιακής ανεπάρκειας και του εγκεφαλικού επεισοδίου. Τα αποτελέσματα για τις γυναίκες δηλώνουν διαφορά από τα αποτελέσματα της έκθεσης για τους άνδρες.

Οι επιπτώσεις είναι εκτεταμένες. Η αρτηριακή πίεση είναι, όπως το έθεσε η Δρ. Τσενγκ, “ο μοναδικός πιο σημαντικός τροποποιήσιμος παράγοντας κινδύνου για όλους τους διαφορετικούς τύπους καρδιαγγειακών παθήσεων”. Κι ενώ η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να φέρει πολλούς κινδύνους για την υγεία, είναι επίσης κάτι που οι άνθρωποι μπορούν να ελέγξουν μέσω της διατροφής και της άσκησης, ειδικά όταν είναι νεότεροι.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here