Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής του ΜεΡΑ25 Κωνσταντίνα Αδάμου


Με επιστολή ανακοίνωσε την ανερξαρτητοποίησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΜεΡΑ25 η βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνα Αδάμου, καταγγέλλοντας την ηγεσία του κόμματος για αντιδημοκρατική και αυταρχική συμπεριφορά.

«Προσωπικά δεν μπορώ να υποστηρίξω ένα κόμμα που μεταμφιέζεται σε κάτι που δεν είναι. Ένα κόμμα που διακηρύττει την αμεσοδημοκρατία και την ισότητα και την υπεράσπιση των αδυνάμων αλλα κάνει πράξη τον αυταρχισμό και προβαίνει σε αυθαίρετες αντιδημοκρατικές πρακτικές».

Σημειώνεται, πως χθες ο γενικός γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης με επιστολή προς την Πολιτική Γραμματεία του ΜεΡΑ25 ζητούσε την παραπομπή της βουλευτού στην Επιτροπή Δεοντολογίας προκειμένου να ελεγχθεί για «αντιδεοντολογική συμπεριφορά».

Ολόκληρη η δήλωσή της:

Δηλώνω την ανεξαρτητοποίηση μου από το ΜέΡΑ25, διότι θεωρώ ηθικό μου χρέος και καθήκον προς τους συμπολίτες μου και προς τον εαυτό μου, την τήρηση των κεκτημένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οπως είναι η ελευθερία του λόγου, η δημοκρατία, η ισότητα, η ισηγορία, η ισονομία και ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπο.

Όταν εντάχθηκα στο εν λόγω κόμμα, πίστεψα στα όμορφα στημένα λόγια που διακήρυτταν… ομως 2 χρονια τώρα έγινα παρατηρητής αντιδημοκρατικών, αντισυντροφικών, αντιδεοντολογικών και αυταρχικών συμπεριφορών που λάμβαναν χώρα τόσο προς εμένα, όσο και προς αλλους συνοδοιπορους μου. Δυστυχώς ήταν πολύ δύσκολο να βρει κανείς το δίκιο του.

Το αποτέλεσμα ήταν να παρεμποδίζεται με ποικίλλους τρόπους η συμμετοχή μου στο κοινοβουλευτικό έργο, για το οποίο έδωσα όρκο στον ελληνικό λαό να επιτελώ με όλες μου τις δυνάμεις.

Προσωπικά δεν μπορώ να υποστηρίξω ένα κόμμα που μεταμφιέζεται σε κάτι που δεν είναι. Ένα κόμμα που διακηρύττει την αμεσοδημοκρατία, την ισότητα και την υπεράσπιση των αδύναμων, αλλά κάνει πράξη τον αυταρχισμό, και προβαίνει σε αυθαίρετες αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Δυστυχώς οι όμορφες εξαγγελίες είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου.

Θα ήθελα να γνωστοποιήσω σε όλες και σε όλους ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα δίκαια αιτήματα και δικαιώματα όλων των συμπολιτών μου.

Ως ανεξάρτητη, πλέον, βουλευτής θα μπορώ να σας εκπροσωπώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με λιγότερα εμπόδια.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ