Έμπολα Μετάδοση: Ταξιδιωτικοί περιορισμοί από το CDC

Την επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα αρχίσει να ανακατευθύνει ταξιδιώτες από τη Γουινέα και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό σε έξι αεροδρόμια των ΗΠΑ, σύμφωνα με το CDC. Οι αεροπορικές εταιρείες θα συλλέξουν πληροφορίες από όλους τους επιβάτες, που επιβιβάζονται σε πτήσεις προς τις ΗΠΑ και που βρίσκονταν σε οποιαδήποτε χώρα από τις δύο, τις προηγούμενες 21 ημέρες και θα κοινοποιήσουν τα δεδομένα στο CDC και τα τοπικά τμήματα υγείας, για λόγους παρακολούθησης. Τα μέτρα έρχονται καθώς οι ΗΠΑ και άλλα έθνη παλεύουν με την πανδημία Covid-19, με αυξανόμενη ανησυχία ότι οι παραλλαγές θα μπορούσαν να κορυφώσουν τα ποσοστά για άλλη μια φορά.

Υπήρξαν επίσης δύο προηγούμενες επιδημίες του Έμπολα στην Αφρική που ξεκίνησαν το 2014 και το 2018, με αποτέλεσμα το θάνατο χιλιάδων ατόμων. Κατά τη διάρκεια της επιδημίας του 2014, εφαρμόστηκαν παρόμοιες ταξιδιωτικές προφυλάξεις. Οι επιβάτες που έφθασαν σε καθορισμένα αεροδρόμια στις ΗΠΑ από τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρρα Λεόνε – τα έθνη που επλήγησαν περισσότερο κατά το ξέσπασμα – έλαβαν τη θερμοκρασία τους και τους ρωτήθηκαν ερωτήσεις σχετικά με το εάν είχαν εκτεθεί σε κανέναν με Έμπολα.

Το CDC σημείωσε ότι οι επιδημίες του τρέχοντος έτους βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές και ο κίνδυνος για τις ΗΠΑ είναι εξαιρετικά χαμηλός. Το πρακτορείο είπε ότι οι περιορισμοί ταξιδιού εφαρμόζονται με μεγάλη προσοχή. Από την Πέμπτη, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας δήλωσε ότι αναφέρθηκαν εννέα κρούσματα Ebola και πέντε θάνατοι στη Γουινέα και οκτώ περιπτώσεις και τέσσερις θάνατοι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Η Γουινέα κήρυξε ένα ξέσπασμα του Έμπολα σε μία από τις περιοχές της νωρίτερα αυτό το μήνα, λίγες μέρες μετά την κήρυξη της 12ης επιδημίας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Ο Ερυθρός Σταυρός δήλωσε ότι ένα δίκτυο περισσότερων από 700 εκπαιδευμένων εθελοντών έχει ενεργοποιηθεί ως μέρος ενός πρώτου κύματος αντίδρασης και η κυβέρνηση κάλεσε τους ανθρώπους να σεβαστούν τα μέτρα υγιεινής και πρόληψης και να αναφέρουν σημάδια της νόσου στις υγειονομικές αρχές. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βοήθησε στον έλεγχο της πρόσφατης επιδημίας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό με εμβόλια και βοηθά στην εξασφάλιση δόσεων για τη Γουινέα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here