Μαξίμου: Απάντηση στον Τσίπρα για τον Κουφοντίνα – «Ζητάτε την παραβίαση της έννομης τάξης»

Από το γραφείο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εκδόθηκε ανακοίνωση – απάντηση στην έκκληση του Αλέξη Τσίπρα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Το σύνθημα των διαδηλωτών υπέρ του απεργού πείνας που έκανε λόγο για αντάρτες και η προνομιακή μεταχείριση.

Μετά την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα γύρω από το θέμα που έχει ανακύψει με την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ήρθε και η απάντηση από πλευράς κυβέρνηση. Το Μαξίμου σε ανακοίνωσή του αναφέρθηκε το σύνθημα που ακούστηκε από διαδηλωτές σε συγκέντρωση το Σάββατο (27.02), το οποίο έκανε λόγο για αντάρτες που θα μπουν στην Αθήνα, στην οποία υπογραμμίζει πως συμμετείχαν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα μπορούσε να έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη αν θεωρούσε παράνομη τη μεταγωγή του, όμως, αντ’ αυτού επιλέγει τον εκβιασμό υπό την απειλή της αυτοχειρίας ενώ ευθεία επίθεση γίνεται στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σύμφωνα με την κυβέρνηση ζητά την παραβίαση της έννομης τάξης και την προνομιακή μεταχείριση του κρατούμενου.

«Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωναν σήμερα υπερ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δ.Κουφοντίνα υπό το σύνθημα «όταν οι αντάρτες θα μπαίνουν στην Αθήνα το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα». Ενας από τους πρώτους νόμους της κυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να δώσει ειδικά προνόμια στον Δ. Κουφοντίνα. Και σήμερα έρχεται ο κ.Τσίπρας και αντι να ζητήσει από τον καταδικασμένο να διακόψει την απεργία πείνας, καλεί την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημά του να επιλέξει εκείνος την φυλακή στην οποία θα εκτίσει την ποινή του», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση.

Στη συνέχεια, υπογραμμίζει: «Σε ένα Κράτος Δικαίου, ο νόμος ισχύει για όλους, ακόμη και για εκείνους που τους περιφρονούν, δεν δείχνουν ίχνος μεταμέλειας και προσβάλουν τη μνήμη των θυμάτων τους, κάνοντας επιδεικτικά βόλτες στα σημεία που τα δολοφόνησαν. Δεν είναι δυνατόν, όμως, ο Δ.Κουφοντίνας να επιλέξει εκείνος τη φυλακή κράτησης του υπό την απειλή της αυτοχειρίας. Θα μπορούσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τη μεταγωγή του, αλλά δεν το κάνει κι εκβιάζει».

Τέλος, η ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού τονίζει πως: «Με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και στις ανθρωπιστικές αξίες, παρέχεται στον κατάδικο κάθε δυνατή ιατρική φροντίδα. Προνομιακή μεταχείριση όμως και παραβίαση της έννομης τάξης δεν είναι δυνατόν να ζητείται και μάλιστα από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here